Oefenvoetbal: Derde duel Scheveningen eindigt weer in overwinning

Hoewel de uitslag tegen SJC uit Noordwijk niet overtuigend overkomt, was het toch Scheveningen, dat in de eerste helft domineerde. De einduitslag van 1-0 werd al in de tweede minuut gerealiseerd. Deze vroege score gaf een indicatie dat het voor Scheveningen tegen de Vierde Divisionist een walkover zou kunnen worden.

Tekst: John Carlier         |       Foto’s: Aad van der Knaap

De start van Scheveningen was veelbelovend, waarbij al in de tweede minuut vanuit een corner werd gescoord via een prachtige kopbal van Robert van Koesveld. Een aantal minuten later had Michael de Niet zelfs de mogelijkheid op 2-0, maar zijn schot ging net naast. In de twintigste minuut weer een corner voor Scheveningen, maar dit keer zonder resultaat.

Na deze goede start van Scheveningen herstelde SJC zich redelijk. Ook de bezoekers wisten een corner te forceren, maar die leidde nog niet tot de gelijkmaker. In de zesentwintigste minuut weer een mogelijkheid voor SJC, maar ook deze kans bracht nog niet de gelijkmaker. Het was Martijn van Trigt die de kwaliteiten van doelman Sven van der Maaten testte, maar zijn schot kwam recht in de handen van de Scheveningse sluitpost.

Na deze mogelijkheden voor SJC was het toch weer Scheveningen, dat het initiatief nam. Via een vloeiende combinatie kwam de bal bij Barry Rog en zijn voorzet werd in een keer op de slof genomen door Michael de Niet. Zijn schot ging echter net naast. Hierna weer een kleine opleving bij SJC in de zesendertigste minuut via een schot van Martijn van Trigt. Zijn vizier stond niet goed gericht, want de bal verdween naast het doel.

Door het veldoverwicht dat Scheveningen liet zien, had het in de veertigste minuut toch 2-0 moeten worden. Na een perfecte combinatie, opgezet door Michael de Niet, kwam de bal bij Lorenzo van Kleef. Hij stond volkomen vrij en had de mogelijkheid om te scoren, maar besloot om de bal door te schuiven naar Rashid Browne. Hij scoorde wel, maar stond buitenspel en het doelpunt werd afgekeurd. Ondanks een beter spelend Scheveningen kwam er in de slotminuut van de eerste helft toch nog een mogelijkheid voor SJC. Het was Wesley Haasnoot, die alleen op de keeper kon afgaan. Zijn schot werd door Sven van der Maaten met een knappe reflex tot corner getikt. Ruststand bleef dus 1-0.

Bij aanvang van de tweede helft kwam SJC niet alleen met andere kleuren in het veld, maar ook met een aantal wissels. Deze wissels zorgden toch voor een ander beeld, waardoor ook bij Scheveningen de indruk werd gewekt dat ze minder gingen spelen. Niet alleen dit spelbeeld was aanleiding voor wissels bij Scheveningen, maar ook het geblesseerd uitvallen van Lorenzo van Kleef. Na behandeling moest hij worden ondersteund en begeleid door twee verzorgers het veld verlaten. Door dat andere spelbeeld was het weer SJC, dat een vrije trap aan de zijkant van het strafschopgebied mocht nemen, maar de ploeg bleef zonder resultaat. Direct hierna weer een vrije trap van Ferry Warmerdam, die recht in de handen van Sven van der Maaten werd geschoten.

Na de goede start van SJC in de tweede helft was het toch weer Scheveningen dat een mogelijkheid kreeg voor 2-0. Barry Rog kon alleen op de keeper afgaan, maar zijn schot werd nog net door de SJC-keeper tot corner getikt. Direct hierna mocht Jari de Jong het nog via een vrije trap proberen, maar zijn trap ging net over. Na deze mogelijkheden bij beide teams was er alleen nog maar aandacht voor het wisselen van spelers. De enige opleving kwam nog in de slotminuut van de kant van Scheveningen. Het was Michael de Niet die een voorzet perfect inkopte, maar de bal werd door de keeper net voor de doellijn tot corner verwerkt. Vanuit deze corner kwam geen gevaar meer, waardoor Scheveningen uiteindelijk met winst de oefenwedstrijd goed afsloot.

Aanstaande dinsdag avond mag Scheveningen aan de bak tegen Derde Divisionist Quick op het IM Cees IJspelder-toernooi van DUNO.