DUNO-toernooi: Westlandia en Die Haghe houden elkaar in evenwicht

Na twee trainingen moest Die Haghe tijdens het IM Cees IJspelder-toernooi van DUNO op papier aantreden tegen de zondagformatie van Westlandia. Op het veld bleek het om Westlandia O23 te gaan, omdat Westlandia 1 (zo) verplichtingen op eigen terrein had tegen Het Westlands Elftal.

Tekst: Wim van de Graaf       |      Foto’s: Aad van der Knaap

Die Haghe trad aan zonder de naar HBS vertrokken Noah Abid, maar wel met de van datzelfde HBS overgekomen Leroy Klootwijk, die in de zevende speelminuut een kans kreeg op een doelpunt, maar zijn schot werd gekraakt door een Westlands been. In het eerste half uur van de wedstrijd was het een gelijkopgaande wedstrijd, waarin Die Haghe aanvallend gevaarlijker was dan haar opponent. Dat bleek ook een minuut later toen Desley Koegler de bal goed voorgaf waarna de inlopende Leroy Klootwijk de bal met het hoofd tegen de touwen kopte: 0-1. Vijf minuten later stoomde een Westlandia-aanvaller door de Haagse defensie en schoot met een harde schuiver de 1-1 achter doelman Justin van Look. Dit bleek tevens de ruststand.

Die Haghe-trainer Marcel Koning bracht in de rust een aantal nieuwelingen in het veld en na drie minuten in de tweede helft schoot Peter de Kleer vanaf vijfentwintig meter hard en zuiver raak in het Naaldwijkse doel: 1-2. Jelle Halsema had de 1-3 op zijn schoen, maar de Westlandse goalie had een knappe redding in huis. Ook de bij Die Haghe ingevallen doelman Jordy Haneveld wist zich met een aantal prima reddingen te onderscheiden. Westlandia werd in een rommelige fase van de wedstrijd wat sterker en na wat geklungel in de achterhoede en een door de prima arbiter van dienst niet gegeven vrije schop kwam de bal pardoes voor de voeten van een Westlandse aanvaller, die dit buitenkansje goed benutte: 2-2.

Een minuut later trok Die Haghe-invaller Kevin Badmus de bal hard voor het Naaldwijkse doel, waarna de doelman de bal tegen het been van een medespeler tikte, waarna het speeltuig in het doel verdween: 2-3. Zo leek Die Haghe de eerste overwinning van dit seizoen te gaan behalen, maar twee minuten voor tijd gleed de Die Haghe-doelman over het natte kunstgras en nam hij een groenhemd binnen de beruchte lijnen mee. De terecht toegekende strafschop leverde de 3-3 eindstand op. Al met al een prima wedstrijd in de voorbereiding van beide teams. Zaterdag treedt Die Haghe op papier aan tegen Quick 1 (zo), maar ook dat wordt door bekerverplichtingen – van het eerste elftal een dag later bij Westlandia – een O23-elftal.