Oefenvoetbal: FC Skillz hervat voorbereiding met verlies tegen XerxesDZB

FC Skillz hervatte onlangs het tweede blok van haar voorbereiding op het nieuwe seizoen. Voor de eerste oefenwedstrijd reisde de equipe van oefenmeester Oussama Bekkaoui (foto) af naar het roemrijke XerxesDZB in Rotterdam. Voor de Rotterdamse eersteklasser is de wedstrijd tegen FC Skillz al de derde in haar voorbereiding.

Tekst: Terry Konings

Zo wonnen de Rotterdammers eerder van het Zoetermeerse DSO, maar ging het afgelopen zaterdag onderuit tegen FC Rijnvogels. Aanstaande zaterdag staat voor XerxesDZB immers al het verdiende ‘toetje’ – naar aanleiding van de finaleplaats van de KNVB-beker het afgelopen seizoen tegen Nieuwkoop – op het programma.  Zo komen de Rotterdammers uit tegen het Beverwijkse DEM voor de eerste kwalificatieronde van het KNVB-bekertoernooi waar uiteindelijk ook de BVO’s zullen instromen.

Afwezigen

FC Skillz ving de wedstrijd aan met een selectie, veelal aangevuld met talenten uit de O23, wegens diverse afwezigen (lees: vakantiegangers) wat maakt dat de volle ‘oorlogssterkte’ dan ook uitbleef. Dit was voor wat betreft het spel van de Hagenezen aanvankelijk niet te zien. Het goede veldspel waar de nieuwbakken eersteklasser om bekend staat, kwam diverse keren tot uiting. Het ontbeerde echter aan de dreiging voorin om tot echt grote mogelijkheden te komen. In een vrij gelijk opgaande eerste helft was het echter wel de thuisploeg, die met een 1-0 voorsprong de rust in ging.

Variatie

Voor wat betreft de tweede helft zette FC Skillz het tactisch wat om, wat zorgde voor meer energie en variatie in het spel. Het directe gevolg was dan ook, dat er twee opgelegde kansen werden gecreëerd. Alleen werd er in het afronden jammerlijk gefaald. XerxesDZB voldeed echter wel aan haar ‘doelpuntentaak’ en scoorde halverwege het tweede bedrijf in tien minuten tijd twee keer achter elkaar en liep uit naar 3-0, waarmee het uiteindelijk de wedstrijd won.