Oefenvoetbal: ADO Den Haag O21 wint op bezoek bij RKAVV

RKAVV liep dinsdagavond de eerste nederlaag van de oefencampagne 2023-2024 in eigen huis op tegen ADO Den Haag O21. De ploeg van trainer Giovanni Franken won met 0-2.

Tekst: Glenn Duijzer | Foto’s: Frans Leermakers

De kantine van het Leidschendamse RKAVV was voorafgaande aan de oefenwedstrijd goed gevuld, bijna zestig personen genoten van het buurtresto wat eenmalig per maand door RKAVV wordt georganiseerd. De buurtbewoners kunnen dan tegen een reduceert tarief genieten van een heerlijke maaltijd. Buurman SEV organiseert eenmalig per maand een heerlijke lunch op een donderdag.

Scheidsrechter van deze oefenwedstrijd was de in de regio bekende Franklin Berg. Berg was de arbiter tijdens de laatste finale om de Sir Winston Cup en heeft komende zaterdag de leiding tijdens de KNVB Bekerwedstrijd tussen vv Nieuwkoop en RKAV Volendam.

Voor ADO Den Haag O21-speler Sinan Özen was het Sportpark Kastelenring een vertrouwde omgeving. Als klein ventje maakte hij zijn eerste acties in het shirt van RKAVV. Al snel na de aftrap bleek dat de geelgroene formatie de beter combinerende ploeg was en dat Vierde Divisionist RKAVV daar hard werken tegenover zette. Na een kwartier opende Elijah Velland namens de bezoekers de score met een bekeken schot vanaf de rand van het strafschopgebied: 0-1. De Haagse aanvaller zou dit nog tweemaal proberen, waarbij de bal op de paal en net naast het doel eindigde.

Na een defensieve fout aan de kant van RKAVV mocht Sofiyan El Hannoudi alleen op doelman Mike ten Kroode afgaan. Door goed uitkomen van Ten Kroode wist El Hannoudi de bal niet tussen de palen te schieten en bleef de stand staan op 0-1. Dit bleek ook de ruststand te zijn.

De tweede helft werd vooral gekenmerkt door de vele wissels en enkele kansen van de bezoekers. Lloyd Hendriks schoot van afstand op de paal en RKAVV-verdediger Jubilee Djan wist met een perfecte sliding een treffer van diezelfde Hendriks te voorkomen. Toch werd de stand 0-2 na bijna een uur spelen. Een Leidschendamse verdediger dacht de bal netjes terug te passen naar een medespeler, maar gaf de bal eigenlijk perfect in de voeten van Enoch George. Deze kans liet de lange aanvaller (ex-Quick) niet onbenut en hij schoof de bal onder doelman Ten Kroode in het doel: 0-2.

In het Haags kwartiertje waren er nog kansen voor ADO Den Haag O21, maar een tweetal afstandsschoten van Finn de Bruin en Elijah Velland werden gestopt door de uitstekend keepende Ten Kroode. Een omhaal van El Hannoudi eindigde net aan de voor ADO Den Haag verkeerde kant van de paal.

Het oefenprogramma voor komende zaterdag ziet er als volgt uit:
Sportpark Kastelenring: RKAVV – SV VELO Wateringen, aftrap 14.00 uur
Sportpark De Aftrap: ADO Den Haag O21 – Excelsior Rotterdam O21, aftrap 15.00 uur

Opstellingen

RKAVV:
Mike ten Kroode, Jubilee Djan, Shelton Wijngaarde (56. Jean Baptiste), Tyron Oosting (24. Job Rijkens / 83. Xavier Akinrinbola), Robin Steffens (62. Yani Bouras), Edwin Agyare, Remco Overdevest, Xavier Akinrinbola (72. Mikail de Brito Ramos), Dion Hooi, Wesley Goeman (62. Nick Gardenier), Tom Plezier.

ADO Den Haag O21:
Sem Buvelet, Raelson Gomes Landim (58. Keanu Does), Devyn Payne (58. Niels Noordhoek), Nigel Owusu, Ronald Boakye, Finn de Bruin, Isaac Dijkhuizen, Joey Brandt, Lloyd Hendriks, Sofiyan El Hannoudi, Elijah Velland.

Lees verder