Nieuwe De Graafschap-aankoop Mahi begint op bank in openingsduel tegen ADO Den Haag

Mimoun Mahi (foto), de 28-jarige aanvaller, die vandaag een driejarig contract tekende bij De Graafschap, zal tegen ADO Den Haag op de bank beginnen en kan invallen.

Mahi verruilt FC Utrecht transfervrij voor een toekomst bij de vereniging uit Doetinchem, vrijdag op De Vijverberg de eerste tegenstander van ADO Den Haag in de KKD-competitie 2023-2024. Bij de club uit de Domstad was geen perspectief meer op veel speeltijd voor Mahi, zo laat technisch directeur Jordy Zuidam weten.

Debutanten

Bij de Graafschap geen moeilijk gedoe over de opstelling bij de openingswedstrijd van het seizoen. Zo kiest trainer Jan Vreeman voor Mees Bakker (22) voor een plek onder de lat en maakt de 19-jarige Levi Schippers zijn debuut als linksback. Op rechts speelt Jeffrey Fortes en wordt het centrale verdedigingsduo gevormd door Xandro Schenk en Rio Hillen. Op het middenveld kiest Vreeman voor Alexander Büttner, Donny Warmerdam en Philip Britty. De driemansvoorhoede bestaat uit David Haen, Basar Önal en een andere debutant, Blnd Hassan.

Vreeman laat in dagblad De Gelderlander weten veel vertrouwen te hebben in een goede competitiestart, maar niet te weten hoe ADO Den Haag erop staat.

Lees verder