Britse krant meldt overgang van ADO’s jeugdproduct Gustavo Hamers naar Premier League club

Volgens de Britse krant de Coventry Telegraph heeft het in de één na hoogste divisie uitkomende Coventry City vrijdag een akkoord bereikt met Sheffield United over de transfer van het ADO Den Haag-jeugdproduct Gustavo Hamer (foto).

Tekst: Peter Petit

De in Brazilië geboren 26-jarige middenvelder, afgelopen seizoen dé sensatie in The Championship, heeft vrijdag een medische keuring ondergaan bij de club uit de Premier League en de training bij Coventry City aan zich voorbij laten gaan, zo valt in de Telegraph te lezen. De krant weet ook te melden dat het transferbedrag voor de middenvelder, die ook een verleden heeft bij Feyenoord, FC Dordrecht en PEC Zwolle, vijftien miljoen pond bedraagt.

Verlies

De transfer van Hamer is Sheffield United’s grootste zomeraankoop tot nu toe. Het vertrek van de bij de Coventry-supporters razend populaire Hamers, komt als een groot verlies voor de Sky Bleus. De club, die eind mei promotie naar de hoogste divisie in Engeland op een haar na miste, nam eerder deze zomertransferwindow al afscheid van de Zweedse topscorer Viktor Gyorkes, die vanwege zijn vele doelpunten een transfer naar Sporting Clube de Portugal verdiende.

(Foto: Orange Pictures)

Lees verder