ADO Den Haag blijft in openingsduel steken op gelijkspel bij De Graafschap

ADO Den Haag moest in de openingswedstrijd van het seizoen in de Keuken Kampioen Divisie aantreden op De Vijverberg in Doetinchem tegen De Graafschap. Altijd uit een lastige tegenstander, maar voor de ploeg van trainer Darije Kalezic – die ook een verleden heeft in Doetinchem – had er wel meer in gezeten dan een doelpuntloos 0-0 gelijkspel. De Hagenaars hebben de beste kansen gehad. Trainer Jan Vreman van De Graafschap was derhalve blij met het punt.

Tekst: Ton Beije           |    Foto’s: Orange Pictures

ADO Den Haag kwam goed uit de startblokken. Doelman Mees Bakker van De Graafschap moest al snel handelend optreden bij een schot van verdediger Henri Koudossou. Na een kwartier spelen kwam ook gastheer De Graafschap wat beter in de wedstrijd. De thuisploeg deelde enkele speldenprikjes uit via Basar Önal en Devin Haen. Maar de beste kans was voor Hassan, maar zijn kopbal – na een voorzet van Philip Brittijn – werd gepareerd door ADO Den Haag-doelman Hugo Wentges. Aan de andere kant voorkwam doelman Mees Bakker een doelpunt van Robyn Esajas ten koste van een hoekschop. Uit die hoekschop kwam de bal bij Malik Sellouki, die hard naast schoot. In de extra tijd van de eerste helft eindigde een knal van Sacha Komljenovic op de lat boven Bakker. De ploegen gingen met een 0-0 stand de rust in.

Voor het tweede bedrijf kwam een ongewijzigd ADO Den Haag op het veld. Na een kwartier kreeg ADO Den Haag een enorme mogelijkheid. Jeffry Fortes wilde terugspelen, maar schoof de bal zo in de voeten van Henk Veerman. Veerman probeerde het zelf af te maken, maar zag zijn inzet gestopt worden door doelman Bakker, terwijl het breed leggen van de bal op komende medespelers wellicht een betere oplossing was geweest. Aan de andere kant was Brittijn dicht bij een treffer, maar Hugo Wentges redde bekwaam.

Vlak na het begin van Het Haags Kwartiertje mocht bij ADO Den Haag de jonge nieuweling Joel Ideho (afkomstig van Arsenal) zijn opwachting maken. ADO Den Haag kreeg nog een dot van een kans en had in de slotfase alsnog de winst kunnen pakken, maar Tyrese Asante zag zijn schot gekeerd worden door doelman Mees Bakker. Bijna stonden de bezoekers op slag van tijd nog met lege handen, maar een kopbal van dichtbij van Jan Lammers werd fraai door doelman Hugo Wentges onder de lat vandaan gehaald. Het bleef dus bij 0-0.

Opstellingen

De Graafschap:

Bakker, Schoppema, Hillen (83. Lammers), Schenk, Fortes ©, Büttner, Warmerdam (83. Kaak), Brittijn, Hassan (66. Bisselink), Haen (30. Raterink) en Önal.

ADO Den Haag:

Wentges, Absalem, Werker, Waem, Koudossou, Asante, Klas, Komljenovic, Sellouki (90. Struick), Veerman en R. Esajas (78. Ideho).

Lees verder