PSV heeft haast met oud-ADO Den Haag-speler Jerdy Schouten

PSV maakt haast met het aan boord halen van middenvelder Jerdy Schouten (foto) van het Italiaanse Bologna. Volgens het Eindhovens Dagblad heeft de club uit de Lichtstad een bod van twaalf miljoen euro uitgebracht op de oud-speler van ADO Den Haag, Telstar en Excelsior. De vraagprijs van Bologna zou echter tussen de vijftien en twintig miljoen euro bedragen.

Tekst: Peter Petit

Er liggen ook andere clubs op de loer om de 26 jaar geleden in Spijkenisse geboren Schouten in te lijven, waaronder AC Milan, dat wel bereid zou zijn de door Bologna gevraagde transfersom te betalen. Schouten stond vrijdagavond niet in de basis van Bologna dat in een wedstrijd voor de Italiaanse beker Cesena met 2-0 versloeg.

Debuut

Schouten meldde zich in 2008 bij de jeugdopleiding van ADO Den Haag waar hij tot 2016 bleef. In dat jaar debuteerde hij voor de eerste selectie van de residentieclub, maar verder dan drie invalbeurten (tweemaal voor de competitie en één keer voor de KNVB-beker) kwam Schouten niet, waarna hij een jaar later naar Telstar verhuisde en daarna naar Excelsior ging. De balvaste middenvelder, begonnen aan zijn vijfde seizoen bij Bologna, zou wel oren hebben voor een terugkeer naar zijn geboorteland.

(Foto: Orange Pictures)

Lees verder