Oefenvoetbal: Onwennig SVC’08 wint van Klein Maar Dapper

Bij SVC’08 verschenen niet minder dan zes nieuwe gezichten in de basiself en met één trainingsweek in de benen is het dus begrijpelijk dat de vaste patronen nog niet zichtbaar waren. De spelers moesten duidelijk nog aan elkaar wennen en dat was terug te zien in het veldspel.

Tekst & foto’s: Jaap Lolkema

In de eerste helft was er sprake van een gelijkopgaande wedstrijd, waarin beide elftallen daar waar het kon de aanval zochten. Maar veel doelrijpe kansen en sprankelijke aanvallen leverde dat aan beide zijden niet op. Achter in het centrum bij SVC’08 met de twee nieuwelingen Marco Mos en Bas Lindehof zat het goed dicht en op de flanken, ondersteund door de vertrouwde backs Bart Markering en Coen Soonieus, werd er niets weggegeven. Bij SVC’08 kwam het gevaar voorin voornamelijk uit verre inworpen van Sherdinant Michel voor het doel. Maar meer dan een bal op de lat leverde het niet op. De 0-0 ruststand was dan ook een logisch gevolg.

Met de nodige wissels aan beide zijden veranderde er wel wat aan het spelbeeld. SVC’08 werd aanvallend wat sterker en op het middenveld kwam de van FC Skillz overgekomen

Jersylee Riley beter in zijn spel, wat minder balverlies opleverde. In de zestigste minuut kwam KMD ietwat verrassend op voorsprong. Een counter over links werd slecht verdedigd aan SVC’08-zijde. En de trekbal kon van dichtbij gemakkelijk worden afgerond: 0-1. Twee minuten later werd SVC’08 door KMD weer in het zadel geholpen. Het uitverdedigen ging geheel mis en de zojuist ingevallen Thomas Hughes kon in stelling worden gebracht en schoot met zijn eerste balcontact de gelijkmaker binnen: 1-1.

Tien minuten later was het opnieuw Thomas Hughes die met een harde schuiver in de korte hoek de KMD-keeper kansloos liet: 2-1. Vijf minuten voor tijd liet Yannick Willems met een mooie actie twee verdedigers kansloos en legde de bal af op Stan Rog die de 3-1 eindstand kon binnentikken. Al met al een leuke sportieve wedstrijd voor beide partijen en een nuttige start van een nieuw en lang seizoen.