Oefenvoetbal: FC Skillz in evenwicht in doelpuntrijk duel met Zwaluwen

FC Skillz ontving Vierde Divisionist Zwaluwen op Sportpark Zonneveld. In een zeer enerverende oefenwedstrijd kwamen de teams na negentig minuten op gelijke hoogte met elkaar middels een stand van 3-3.

Tekst: Terry Konings

Daar het begin van de wedstrijd nog even tactisch ‘aftasten’ was voor zowel FC Skillz als Zwaluwen, waren het toch de Vogels uit Vlaardingen, die op voorsprong kwamen. In de twintigste minuut kwamen de bezoekers immers op 0-1 en luttele minuten later viel ook de 0-2. FC Skillz liet zich door de vroege achterstand niet van de wijs te brengen en bleef vasthouden aan haar vaste spelpatronen. Het leek echter wel of er wat meer venijn loskwam, omdat de duels – en vooral de slag op het middenveld – meer en meer gewonnen werden. In de 36e minuut verkleinde de equipe van Oussama Bekkaoui de marge door op 1-2 te komen. Goed samenspel tussen Mostava Frederik en Naoufal el Haddioui maakte dat laatstgenoemde fraai mocht afronden: 1-2. Met het verkleinen van de achterstand ging de thuisploeg – psychologisch gezien – iets anders de kleedkamer in.

Boventoon

Kijkende naar het psychologische effect, kwam de thuisploeg inderdaad sterker uit de kleedkamer en voerde de boventoon in de tweede helft. De dominantie en bravoure uitte zich na een uur spelen, daar FC Skillz op gelijke hoogte kwam. Aanvaller Murat Asig verzilverde immers op sublieme wijze zijn genomen penalty: 2-2. Een kwartier voor tijd leek Zwaluwen echter toch met de buit naar Vlaardingen te gaan. Het kwam via een scherp aangesneden corner op 2-3. Gezien de wedstrijd, krachtsverhoudingen en verloop ervan was het niet uit te sluiten dat FC Skillz weer terug in de wedstrijd zou komen, gezien de eerder getoonde weerbaarheid, maar vooral onverzettelijkheid.

De creatieve Djurandy Swedo (foto) verpersoonlijkte de weerbaarheid van FC Skillz in dit duel. Zo maakte de aanvoerder in de ‘dying seconds’ de gelijkmaker en dus de 3-3. De (on)voorspelbaarheid – maar vooral spanning – van de wedstrijd was immers gelijk aan films van bekende regisseur Alfred Hitchcock en zo eindigde de wedstrijd tussen FC Skillz en Zwaluwen in een fraai gelijkspel.