ADO Den Haag Vrouwen blijft ook in Haarlem doel vlot vinden

Ook in het derde oefenduel van de voorbereiding was ADO Den Haag Vrouwen zaterdag productief. Het fel weerstand biedende DSS wist thuis in Haarlem de schade uiteindelijk te beperken tot acht tegentreffers. ADO Den Haag vrouwen kwam nog op achterstand, maar keerde huiswaarts met een 1-8 overwinning.

Foto’s: Eric de Wit

Na een trans-Atlantische krachtmeting in Rijswijk (10-0 tegen de Southwestern University) en een derby der Lage Landen in Bavel (3-0 tegen Oud-Heverlee Leuven) stuurde het trainersduo Stephan Vos en Alex Scholte hun team in Haarlem het veld in tegen DSS. De gasten gingen scherp van start, maar wat lang ontbrak, was de finishing touch. Binnen zestig seconden strandde de door Lakeesha Eijken vrij voor het doel gezette Gina Viehoff op de keepster van DSS. Lysanne van der Wal zag een vroege treffer afgekeurd worden, nadat zij bal plus doelvrouw op z’n Engels in de touwen deponeerde. Een uithaal van Vanessa Susanna na een vlotte combinatie tussen Eijken en June Burgers kwam terug van de paal.

Na een drinkpauze moest keepster Isa Grimmius bij een counter van DSS ingrijpen om een achterstand te voorkomen. Op een lob bleef zij snel daarna het antwoord schuldig: 1-0. Wakker geschrokken reageerde ADO Den Haag binnen een minuut. Uit een trekbal van Jill van den Ende werkte Susanna de bal in het doel: 1-1. Een kopbal van Cato Pijnacker Hordijk verdween vervolgens net naast. Maar nog voor het rustsignaal bracht Susanna na een gekeerd schot van Nikki IJzerman de Haagse vrouwen op voorsprong: 1-2.

Na de thee was er voor de thuisclub tegen tien verse Haagse krachten geen houden meer aan. Uit een trekbal van Lobke Loonen bracht IJzerman al vlug nummer drie op haar naam. Een steekpass van Chloé Vande Velde en een voorzet van Loonen stonden aan de basis van de 1-4 van Anne van Egmond. In het strafschopgebied aangespeeld door Lauren Glotzbach draaide van Egmond weg van haar bewaakster en schoof de 1-5 in de verre hoek. Als inleiding tot het Haags kwartiertje bediende Manon van Raay met een afgemeten voorzet Loonen: 1-6.

De Haagse honger was daarmee nog niet gestild. Na een sprint richting achterlijn zag Kayra Nelemans haar scherpe voorzet via het hoofd van een verdedigster in de verste hoek belanden: 1-7. Een steal in het zestienmetergebied stelde Van Egmond in staat Loonen de kans te bieden om de eindstand op 1-8 te bepalen.

Opstelling ADO Den Haag Vrouwen

Eerste helft:
Grimmius (captain) – Burgers, Pijnacker Hordijk, Raaijmakers, Van den Ende – Eijken, Van der Wal, Dankelman, IJzerman – Viehoff, Susanna.

Tweede helft:
De Bruijn – Vonk, Noordermeer, Stoop, Nelemans – Van Egmond, Glotzbach, Vanden Ende, IJzerman (68. Van der Wal) – Van Raay, Loonen.

(Bron: ADO Den Haag Vrouwen)

Lees verder