Oefenvoetbal: Hattrick Sofiyan El Hannoudi (ADO O21) velt Excelsior Rotterdam O21

ADO Den Haag O21 heeft ook de vijfde wedstrijd in de voorbereiding gewonnen. Het Rotterdamse Excelsior, op bezoek op De Aftrap in het Zuiderprak, moest er met 3-1 aan geloven.

Tekst: Glenn Duijzer | Foto’s: Frans Leermakers

De eerste mogelijkheid was voor de bezoekers. Na een misverstand in de Haagse verdediging nam de Rotterdamse Stijn Middendorp de beslissing om de bal aan te nemen, terwijl ineens schieten een veel betere oplossing was geweest. Het Haagse doel was namelijk leeg. Na een kwartier was er de eerste kans voor de geelgroene formatie nadat Elijah Velland zich tussen twee verdedigers door worstelde. Zijn schot vanaf de rand van het strafschopgebied eindigde echter in de handen van doelman Pascal Kuiper. Halverwege de eerste helft waren er wederom kansen van ADO Den Haag O21 en het was Sofiyan El Hannoudi die na een mooie pass van Finn de Bruin alleen op de doelman af mocht gaan. Zijn inzet eindigde op de lat. Nog geen minuut later was er een mooie combinatie tussen Velland en El Hannoudi, waaruit Isaac Dijkhuizen een poging mocht wagen, maar zijn schot van dichtbij ging maar net over.

Bij de een uitbraak van de Kralingers was daar ineens Jacdan Baari die vrijuit de bal achter doelman Thijmen de Koning kopte en bracht daarmee de bezoekers op een verrassende voorsprong: 0-1. Lang mochten de bezoekers er niet van genieten, want direct na de aftrap beging Jose Almeide Reiz een fout op Ronald Boaye en wees arbiter Joey Meuwese naar de stip. Dit buitenkansje liet El Hannoudi zich niet ontnemen en bracht de stand vanaf elf meter op 1-1. Op slag van rust was het weer raak voor de formatie van trainer Giovanni Franken. Een lange bal vanuit de verdediging van Nigel Owusu eindigde bij El Hannoudi. De rappe aanvaller was eerder bij de bal dan de uitkomende doelman Kuiper, die met een simpele beweging opzij werd gezet. Het was daarna een koud kunstje om de bal in het lege doel te plaatsen: 2-1. In de blessuretijd van de eerste helft werd de bal voor de tweede maal op de stip gelegd door arbiter Meuwese, nadat Siem de Mors de Haagse aanvaller Hendriks onderuit had gehaald. Ditmaal was het Finn de Bruin die achter de bal ging staan. Waar de Haagse aanvaller normaliter zou zuiver is met vrije trappen en strafschoppen, zo hoog over ging deze poging. Excelsior Rotterdam bleef hierdoor in de wedstrijd en mocht hopen op een beter resultaat na rust.

In de rust werd er aan beide kanten gewisseld. Bij ADO Den Haag bleven Devyn Payne en Eijlah Velland langs de lijn staan, zij werden vervangen door Raelsom Gomes Landim en Joey Brandt. Bij Excelsior bleven Ranon Olivacce, Jardan Baari en Stijn Middendorp in de kleedkamer achter, hun vervangers waren Mishawn Motina, Emre Oguz en Amir Bryson. Na een omzetting in de Haagse ploeg, waardoor hoger druk werd gezet, kwamen de bezoekers er niet meer aan te pas.
De Haagse aanvaller El Hannoudi scoorde na een dik uur nog de 3-1 uit een voorzet van De Bruin, maar het had weinig gescheeld of hij had een dubbele hattrick kunnen maken. Materiaalman Wout Slappendeel was er blij mee, nu koste het hem slechts één bal. De enige mogelijkheid voor de bezoekers na de rust kwam iets meer dan tien minuten voor tijd uit een afstandsschot van Valentijn Zandbergen.

Programma

Komende zaterdag, 19 augustus, komen beide ploegen nogmaals vriendschappelijk in actie. Excelsior Rotterdam O21 neemt in Smitshoek op tegen de lokale VV Smitshoek, de aftrap is om 14.30 uur. ADO Den Haag O21 ontvangt PEC Zwolle O21 op De Aftrap, de wedstrijd begint om 15.00 uur.