Oefenvoetbal: FC ’s-Gravenzande blijft nipt baas over SHO

Voor de tweede oefenwedstrijd ter voorbereiding op het nieuwe seizoen was FC ’s-Gravenzande te gast op sportpark ’De Kikkershoek’ bij Steeds Hoger Oud-Beijerland (SHO). Dat komt uit in de eerste klasse. De laatste keer dat FC ’s-Gravenzande in competitieverband speelde tegen SHO was in het seizoen 2014-2015. Hoewel de ’s-Gravenzanders tweemaal verloren dat seizoen, uit met 2-1 en thuis met 2-4, degradeerde SHO dat seizoen uit de toen nog Hoofdklasse B. Een weerzien dus na acht jaar met de mannen uit Oud-Beijerland.

Tekst: Jan Hoogenraad          |      Foto’s: Pieter Vermeer

Afgelopen dinsdag speelde FC ’s-Gravenzande geen onaardige wedstrijd tegen Excelsior Rotterdam O21 en verloor met 2-4. De drie toen ontbrekende spelers die voor het Westlands elftal aantraden, waren er nu wel bij. Voor de thuisploeg was het de eerste wedstrijd in de voorbereiding.

Van niveauverschil was eigenlijk geen sprake in de eerste helft, integendeel, het was SHO dat voor rust de betere kansen kreeg, maar vergat die in doelpunten uit te drukken. Een inzet van Kevin Angel werd door doelman Edgar Leerdam gestopt en door Pascal Broch werd een bal van de doellijn gehaald. De eerste de beste goed lopende aanval van FC ’s-Gravenzande was wel direct raak. Op aangeven van Roy van Beek zette Twan van Meerten de 0-1 stand op het scorebord. Maar hierna kwamen de ‘s-Gravenzanders enkele malen goed weg. Jesse Vermaat zag zijn inzet door Edgar Leerdam gestopt worden en dat deed hij ook op een inzet van Tim de Pender. Op aangeven van Jesse Vermaat verzuime Tim de Pender de bal binnen te schieten in de 39e minuut. In de 42e minuut kon Roy van Beek nog een keer uithalen, maar Niels Steehouwer werkte de bal weg en leek Yuri Westhoff nog kansrijk, maar hij raakte de bal totaal verkeerd. Nadat Ardi Luijendijk een schot van Tim de Pender kon wegwerken was het na een snelle counter Frank Broos die kon uithalen. Zijn inzet kwam via de doelman weer terug en daarna schoot Yuri Westhoff de bal alsnog binnen: 0-2. In blessuretijd nog een poging voor SHO om dichterbij te komen, maar Jesse Vermaat zag zijn inzet door Edgar Leerdam tot hoekschop verwerkt worden.

Het eerste kwartier van de tweede helft had SHO niet veel in te brengen, maar FC ’s-Gravenzande wist het veldoverwicht niet uit te drukken in doelpunten. Niemand in de voorhoede wist een gaatje te vinden om eens een keer de bal binnen te schieten. Zoals gebruikelijk in oefenwedstrijden werd er in beide tams heel veel gewisseld, zo ook bij FC ’s-Gravenzande. Na een uur maakten maar liefst acht nieuwe spelers hun opwachting en dat kwam het spel nou niet bepaald ten goede. In de 67e minuut gaf Roel Luth met een fraai schot vanaf de middenlijn doelman Jurrian Jouvenaar het nakijken: 1-2. Hierna nog wat mogelijkheden voor beide ploegen. Een poging van Sil van Ooijen werd door de verdediging van SHO weggewerkt en aan de andere kant kon Stievie Soares inschieten, maar doelman Jouvenaar maakte er een hoekschop van.

De beste kans in de tweede heft was voor Stefan Bruin. Hij kwam vrij voor doelman Niels Steehouwer, maar die kreeg nog net zijn hand achter de bal. Vlak voor het einde was hij nogmaals kansrijk, schoot goed in, de bal ging richting de hoek van het doel en leek naast te gaan. Casper Zwaanswijk deed een ultieme poging om alsnog te scoren, maar dat lukte niet. Het slotakkoord was voor Ardi Luijendijk, maar ook hij wist het doel niet te vinden en schoot naast.

Zeker geen beste wedstrijd van FC ’s-Gravenzande, waarbij het scoren wel een punt van zorg blijft.

Spelersgroep FC ’s-Gravenzande:
Edgar Leerdam, Rick Boers, Timo Ploemen, Pascal Broch, Bram Sommeling, Yuri Westhoff, Twan van Meerten, Frank Broos, Roy van Beek, Nick Ruigrok, Jurrian Jouvenaar, Ardi Luijendijk, Roy Vermolen, Casper Zwaanswijk, Angelo Zwirs, Stefan Bruin, Tyler Mulder, Patrick Fonseca, Sil van Ooijen, Yordi Klepke.

 

Lees verder