Oefenvoetbal: Gelijkspel voor FC Zoetermeer, knappe wedstrijd van SEV tegen Kagia

Op Houtrust kwam FC Zoetermeer een gelijkspel overeen met het tweede team van Scheveningen. SEV bood goed tegenstand aan Kagia. De equipe van trainer Arjan Kortleven moest met een 2-0 nederlaag genoegen nemen. RKAVV O23 won het uitduel bij Jong Ter Leede en VELO O23 speelde 2-2 tegen HBS O23. SVH verloor op het toernooi van Groote Lindt van de thuisclub.

Scheveningen 2 – FC Zoetermeer

FC Zoetermeer speelde haar eerste oefenwedstrijd van het seizoen. De ploeg van trainer Martijn de Zoete was veel aan de bal, maar speelde voorin onrustig. Achterin werd weinig weggegeven en beide teams kregen voor rust een paar mogelijkheden. Scheveningen 2 ging door een treffer van Riley Mesters met een 1-0 voorsprong de rust in. In de tweede helft was FC Zoetermeer dominant en dit leidde tot treffers van Roald Houterman (47e minuut) en Brandon Zigo Tichem (60e minuut): 1-2. Scheveningen 2 kreeg even later nog één kans en die werd meteen benut door Adam el Azzouzi (foto), waardoor de eindstand 2-2 werd.

Kagia-SEV

De Leidschendammers kwamen tegen de tweedeklasser scherp uit de startblokken en dit resulteerde snel in een 100% kans voor Rashid Haynes, die deze niet kon verzilveren. Ook de volgende kans was voor SEV, maar de volley van Justin Wuhl ging over het doel heen. De eerste kans die Kagia kreeg, leverde meteen een treffer op: 1-0. De tweede helft werd voornamelijk op het middenveld gespeeld zonder dat er grote kansen konden worden genoteerd. Uit een counter kwam Kagia in 85e minuut op 2-0. Vierdeklasser SEV boekte een goed resultaat en kon zich prima meten met de sterke tegenstander.

Groote Lindt – SVH

Op het toernooi van Groote Lindt moest SVH het opnemen tegen de thuisclub. Groote Lindt was een maatje te groot voor de Haagse ploeg en stapte met een 7-2 zege van het veld. Rayvano van Alphen en Wesley Schouten namen de treffers van SVH voor hun rekening.

Jong Ter Leede – RKAVV O23

RKAVV O23 bereikte de rust met een 1-2 voorsprong dankzij twee treffers van Yani Bouras. Na de thee voegden de bezoekers nog drie treffers toe aan hun totaal. Na opnieuw een treffer van Bouras konden ook Bink Schrier en Tomas da Horta het net vinden: 1-5.

VELO O23 – HBS O23

De Wateringers lieten het initiatief aan HBS en verdedigden heel gegroepeerd. Tegen de verhouding in kwam VELO op 1-0. HBS had een paar goede kansen om op gelijke hoogte te komen, maar de goed keepende doelman Jaimy Eicher stond telkenmale in de weg. Na de rust kwamen er zes nieuwe spelers bij VELO tussen de lijnen. HBS schakelde een tandje bij en zette hoog druk. In de eerste minuut na rust scoorde HBS de verdiende 1-1 uit een corner. De gehele tweede helft was HBS met verzorgd voetbal de bovenliggende partij. Toch was daar in de 85 minuut Sem Karadogan, die met een mooie volley de 2-1 op het scorebord zette. In de allerlaatste minuut scoorde HBS nog fraai uit een vrije trap op de rand zestien meter: 2-2. De treffers van HBS kwamen op naam van Arda Hosgul en Kai van Heusden.