Stad Delft Bokaal: Vitesse Delft verrassend niet verder, Wippolder wint tweemaal

Het toernooi om de Stad Delft Bokaal kent een verrassing. In Poule A kwam Vitesse Delft niet tot de finaledag komende zaterdag. De hoogst spelende Delftse vereniging, Wippolder, deed in poule C wat van het team van Mark Moen verwacht mocht worden.

Tekst: Alex Pronk       |      Foto’s: Alex Pronk en Moshe Amsalem

Poule A

Full Speed – Ariston’80  0-1

In een spannend duel van tweemaal twintig minuten verrasten de Delftse studenten van Ariston’80 door te winnen van Full Speed. In de tweede helft scoorde Eloy van Kessel uit een fraaie aanval met een puntertje, waarmee hij doelman Reinder Pull kansloos liet. Ariston’80-trainer Martin de Graaf zette in het verloop van de tweede helft zelfs de vrouwelijke zaalinternationaal (en speelster van FC Marlène) Zoyla Barendse in.

Vitesse Delft – Full Speed 1-2

Vitesse Delft begon goed aan de wedstrijd. Rick Burgering wist dan ook vlak voor de doelwisseling zeer fraai te scoren: 1-0. Voor Full Speed scoorde Aden Aden in een zeer druk vijfmetergebied de gelijkmaker: 1-1. Daarna bleef het spannend, beide ploegen hadden de nodige kansen, maar vlak voor het eindsignaal van scheidsrechter Martin van der Zwan wist Joey Donkers de winnende treffer te maken voor de ploeg van coach Frank Verhaar: 1-2.

Ariston’80 – Vitesse Delft 0-0

In een spannende wedstrijd bleef de score met een brilstand (0-0) staan en organisator Vitesse Delft (die dat samendoet met SEP) mag als derde in de groep onverwachts aanstaande zaterdag een nieuwe oefenwedstrijd plannen. Ariston’80 en Full Speed gaan in deze poule door. (Foto’s Moshe Amsalem)

Poule B

SEP – DHL 1-0

Ook hier een leuke wedstrijd om te zien die een ruststand kende van 0-0. Noah Maat wist met zijn doelpunt SEP de nipte winst te schenken.

DHL – DVC 3-0

DHL moest winnen van DVC, maar kreeg het niet cadeau in een duel waarin DVC behoorlijk wat overtredingen maakte. Mede door deze overtredingen moest de DHL-coach al in de eerste helft Jessey van Willigen wisselen vanwege een blessure. De wedstrijd zelf scoorden Jesse Keizer (2x) en Mathijs Schalkwijk (1x) de doelpunten.

DVC – SEP 0-2

SEP had in het algemeen geen moeite met DVC. De ploeg van coach Marcel de Letter won door treffers van Michael Stalman (1-0) en Joeri Meijers (2-0) en mag als groepswinnaar naar poule FA. In deze poule gaan dus door SEP en DHL.

Poule C

Concordia – DHC 0-1

Concordia en DHC lieten toch een leuke pot voetbal zien, al werd bij DHC wel Brahim Karoumi gemist. Ook dit duel kende een 0-0 stand bij rust. In het tweede deel van het duel scoorde Joey Klijn het winnende doelpunt voor de ploeg van de coaches Burak Uyar en Wim Baggerman.

Wippolder – Concordia 3-0

Wippolder deed als hoogst spelende Delftse vereniging haar plicht door Concordia opzij te zetten. Namens de ploeg van coach Mark Moen scoorden Silvano Tarantino (2x) en Rik Luisman (1x).

DHC – Wippolder 0-3

Doordat Concordia beide partijen verloor in Poule C, wisten zowel DHC en Wippolder dat ze aanstaande zaterdag weer de wei in mogen tijdens de finaledag van de strijd om de Stad Delft Bokaal. Alleen was vooraf de vraag wie als nummer één in de poule zou eindigen. Wippolder had ook geen moeite met DHC en won door doelpunten van Berto de Vree (2x) en makkelijk scorende Daley Uythof (1x) met 3-0. Wippolder en DHC dus door.

Aanstaande zaterdag zal op sportpark Tanthof Zuid om 12.00 uur gestart worden met de eerste wedstrijden. In Poule FA start Ariston’80 tegen SEP, daarna volgt de verliezer tegen DHC. In Poule FB begint Full Speed tegen DHL en mag de verliezer meteen daarna aantreden tegen titelverdediger en wederom favoriet Wippolder.