Jerdy Schouten voor vijf seizoenen naar PSV

PSV heeft met middenvelder Jerdy Schouten (foto) een overeenkomst gesloten voor een contract tot medio 2028. De 26-jarige oud-speler van ADO Den Haag speelde sinds 2019 voor Bologna FC in de Italiaanse Serie A.

Tekst: Ton Beije

Jerdy Schouten doorliep de jeugdopleiding van ADO Den Haag, waar hij in 2016 zijn profdebuut maakte. Omdat hij van mening was bij ADO Den Haag op dat moment niet voldoende kansen te krijgen, vertrok hij naar Telstar, waar hij zich snel ontwikkelde. Dat lukte, want Excelsior Rotterdam trok hem aan, maar na slechts twaalf maanden in de Eredivisie werd hij overgenomen door Bologna. In 2022 maakte hij onder toenmalig Bondscoach Louis van Gaal zijn Oranje-debuut tegen Wales.

Jerdy Schouten in zijn debuutduel bij ADO Den Haag tegen NEC uit (10-12-2016) (Foto: Haaglanden Voetbal)

Schouten speelde tot nu toe 109 wedstrijden voor Bologna FC. Hierin wist hij twee keer te scoren en was hij bij zes doelpunten betrokken als aangever. Schouten heeft bij PSV ook de medische keuring doorstaan. Schouten over zijn overgang naar PSV op de clubsite van de Eindhovenaren: ,,Ik was heel blij toen PSV interesse toonde en heb direct tegen mijn zaakwaarnemer gezegd dat dit de stap is die ik wil maken. PSV is bezig iets moois neer te zetten en dat past bij mijn ambities. Ik heb onwijs veel zin in dit avontuur.”

(Kopfoto: Orange Pictures)

Lees verder