Justin Ché op huurbasis naar ADO Den Haag

ADO Den Haag verwelkomt de talentvolle Justin Ché. De club huurt de 19-jarige verdediger voor één seizoen van het Deense Brøndby IF, waar hij vorige maand een contract tekende.

De Amerikaanse jeugdinternational, die eveneens in het bezit is van een Duits paspoort, is medisch gekeurd en voegt zich per direct bij het eerste team van ADO Den Haag.

Justin Ché speelde sinds 2009 voor de jeugdopleiding van FC Dallas, waar hij in 2020 zijn eerste contract tekende. Vorig seizoen werd Ché verhuurd aan het Duitse Hoffenheim uitkomend in de Bundesliga en eerder in zijn voetbalcarrière aan het tweede elftal van Bayern München. Afgelopen zomer maakte hij deel uit van de Amerikaanse nationale selectie voor spelers onder de 20 jaar. Ché werd met deze nationale ploeg in de kwartfinale van de FIFA U20 World Cup uitgeschakeld door toernooiwinnaar Uruguay.

Hierna volgde de definitieve transfer naar Brøndby IF. Technisch Directeur Joris Mathijsen is zeer te spreken over de komst van Ché: ,,Justin Ché is een zeer talentvolle verdediger die zowel rechtsback als rechtercentrale kan spelen. Voor zijn ontwikkeling is het belangrijk dat hij wedstrijden gaat spelen. We hebben er vertrouwen in dat Justin van toegevoegde waarde is voor ons team.”

Ché sluit zich aan bij de woorden van Technisch Directeur Mathijsen: ,,Ik ben blij om in Den Haag te zijn. Ik heb het gevoel dat ik mijzelf hier verder kan ontwikkelen en een bijdrage kan leveren aan het realiseren van de ambities van de club. Ik kijk ernaar uit om voor ADO Den Haag en haar supporters te mogen spelen.”

(Foto’s: ADO Den Haag/Angelo Blankespoor)

Lees verder