Oefenvoetbal: Doelpuntenfestijn bij BMT tegen BSC’68, Laakkwartier langs WIK

FC Zoetermeer boekte een ruime overwinning op TOGB O23. Laakkwartier liet geen spaan heel van WIK in het Zuiderpark. DUNO moest haar meerdere erkennen in DVO’32 en ook Quick (za) verloor het duel van de eigen O23. Bij BMT tegen BSC’68 vielen maar liefst twaalf doelpunten.

WIK – Laakkwartier

Laakkwartier had bij rust al een 1-3 voorsprong te pakken op tegenstander WIK. De doelpunten van de bezoekers kwamen op naam van Timon Nunes, Kai Muusers en Hamza Boukhari. Namens WIK was Joey Doorschodt trefzeker. In de tweede helft zag trainer Giovianni Linnenbank zijn team nog vijf treffers aan haar totaal toevoegen. Oktay Cocakglu, Faouzi Baaziz (2x), Faizel en Chris Offerman zorgden voor een 1-8 overwinning.

FC Zoetermeer – TOGB O23

In haar tweede oefenwedstrijd trof FC Zoetermeer in TOGB O23 een technische ploeg met individuele kwaliteiten. De thuisploeg begon sterk en dominant en kwam een aantal keer gevaarlijk uit. Dat resulteerde in de 1-0 door Djamil El Messaoudi. Vijf minuten later kwam TOGB door een goede steekpas op 1-1.

Na de rust kwam FC Zoetermeer sterk uit de kleedkamer. Ted Lieffering bracht de stand op 2-1, waarna de ploeg van trainer Martijn de Zoete op dreef bleef met sterk voetbal. Na de 3-1 van Brandon Zigo Tichem voerden Roald Houterman en Dennis Wareman de score op tot 5-1. Uit hun enige kans kwam TOGB in de slotminuut nog op 5-2. Het laatste woord was weer voor Tichem, die de 6-2 voor zijn rekening nam.

Quick O23 – Quick (za)

De O23 van Quick was een maatje te groot voor de eigen zaterdagafdeling. Na negentig minuten voetballen stond een 5-1 eindstand op het scorebord. Leandro Tantaro, Anwar Ouled, Jeppe Koster, Younes Chourak en Ted Kuijt brachten de O23 op een 5-0 voorsprong. Daan Vierling scoorde daarna de enige treffer voor Quick (za).

DVO’32 – DUNO

In Vlaardingen kreeg DUNO tussen de 29e en 36e minuut maar liefst drie treffers om de oren. De 3-0 bleef tot aan de rust op het bord staan. DUNO miste in de afronding scherpte, maar kon in het tweede bedrijf toch nog dichtbij komen. Op aangeven van Kevin Jacobs scoorde Yoran Voskuilen de 3-1 in de 53e minuut. Twintig minuten later stelde Sven Brugman Olav Ruijl in staat om de 3-2 aan te tekenen.

BMT – BSC’68

In een doelpuntrijk duel was BSC’68 BMT in Den Haag de baas. De club uit Benthuizen stond na een uur met 5-2 voor, maar zag een eindstand van 7-5 op het scorebord staan na het laatste fluitsignaal. Doelpuntenmakers van BSC’68 waren Rome Thies, Kaan Sari, Lijon Korving, Guido de Peinder (2x) en Joep van Straalen (2x). De vijf treffers van BMT kwamen op naam van Kadir (2x), Ismail Korkut en Mehmet Celebi (2x).