Oefenvoetbal: Eersteklasser TAC’90 gaat onderuit tegen VUC

In de wedstrijd, die zoals gebruikelijk tweemaal 45 minuten duurde, brachten beide teams elk half uur een nieuwe formatie in het veld. VUC bleek in het duel de betere ploeg.

In de eerste fase ging het redelijk gelijk op. VUC had iets meer balbezit, maar het leidde niet tot doelpunten. In de tweede fase ging het tot aan de rust ook gelijk op en gingen de teams aan de thee met een 0-0 stand op het bord.

Slordig

Kort na rust werd VUC wat sterker. Al na vijf minuten werd een aanval van TAC’90 onderschept en uit de tegenaanval kwam VUC op 0-1 door een treffer van Dylan Franquet. Net voordat TAC’90 de laatste formatie het veld in wilde sturen maakte VUC er 0-2 van. Na een slordige pass van de ploeg van trainer Arie van der Padt kwam de bal bij Melvin Vissers (foto) die slim wegdraaide bij de jonge verdediger Parvish Goedat en daarna ook keeper Dion van Wijk omspeelde.

Pingels

In de derde fase werd Jesus Penate diep aangespeeld door Rensy Barradas. Penate werd in het strafschopgebied aangetikt. Mo el Osrouti schoot de strafschop slap door het midden en de stand bleef 0-2. Vijf minuten later kreeg TAC’90 weer een strafschop nadat Mo el Osrouti de bal tegen de hand van een VUC-verdediger had geschoten. Rensy Barradas ging achter de bal staan, maar ook hij miste door de bal tegen de onderkant van de lat te schieten. Ook kansen van Jessy Smit, Kenan Dagsoy en Jesus Penate leverden niets op voor TAC’90.