Oefenvoetbal: TAC’90 geeft RKAVV goed partij, maar laat kansen liggen

TAC’90 kreeg bezoek van Vierde Divisionist RKAVV. TAC’90 nam nog wel de leiding, maar RKAVV ging met een nipte voorsprong de rust in. De ploeg van trainer Peter Klomp stapte ook na afloop als winnaar van het veld: 1-3.

Tekst: Ton Beije

In de eerste fase van de wedstrijd was RKAVV meer in balbezit. Maar halverwege de eerste helft kwam TAC’90 toch op voorsprong door een doelpunt van Mert Dogrusoz: 1-0. TAC’90 zette druk en daardoor werd de doelman van RKAVV voor een tweede maal aangespeeld. Dogrusoz liep op de doelman door, ontfutselde hem de bal en scoorde de openingstreffer.  RKAVV bleef meer balbezit houden. Na een onderschepte aanval van TAC’90, was RKAVV scherp in de omschakeling, die uiteindelijk een penalty opleverde in de 37e minuut. Deze werd hoog en onhoudbaar ingeschoten door Wesley Goeman: 1-1. Nog voor de pauze, in de blessuretijd, werd een pass van Randall Labordus onderschept door RKAVV en uit de steekbal die volgde werd het 1-2 via Edwin Agyare.

Omschakeling

Na de rust was TAC’90 de bovenliggende partij. RKAVV moest het nu meer hebben van de omschakeling. De thuisploeg van trainer Arie van der Padt ging echter slordig met de kansen om. Mo el Osrouti (foto) schoot tegen de keeper op en ook nog een keer over. Randall Labordus kopte op een meter van het doel naast. In de 77e minuut kreeg TAC’90 een penalty nadat eerst Mo el Osrouti de bal van de keeper afpakte en de keeper hem vervolgens vasthield. De elfmetertrap werd genomen door Kenan Dagsoy, maar – net als de twee penalty’s van afgelopen zaterdag – werd ook deze gemist. Eerst stopte de keeper de bal en in de rebound schoot Kenan Dagsoy de bal tegen de paal. In de blessuretijd van de tweede helft kreeg RKAVV een vrije trap op zo’n twintig meter van het doel van de gastheren. Specialist Wesley Goeman wist daar wel raad mee en schoot de bal hard en hoog binnen: 1-2.