FC ’s-Gravenzande kijkt terug op geslaagd BOAL 2023-toernooi

Het afgelopen weekend van 18-19-20 augustus kon men op het Juliana Sportpark van FC ’s-Gravenzande weer drie dagen lang genieten van de achtste editie van het BOAL International U14 Tournament. Met 16 teams uit 9 landen verdeeld over 2 poules van 9, speelden alle teams inclusief de plaatsingswedstrijden op zondag, negen wedstrijden. Het is een zwaar en intensief toernooi voor de spelers en daardoor is de winnaar van het toernooi altijd een goed en sterk team.

Tekst: Jan van der Deijl     |     Foto’s: Pieter Vermeer

Uit de laatste speelronde op zondagochtend moesten de vier halvefinalisten komen, want het zat erg dicht op elkaar. In poule A wist Manchester United het net niet te redden. Het werd op doelsaldo derde, wat niet voldoende was voor de halve finales. Maar met Aberdeen, Atlanta United FC, Borussia Dortmund en EC Laranja Mecanica had het toernooi een supermooie halve finale. Met drie ploegen, die nog nooit zover waren gekomen, waren de wedstrijden een lust voor het oog. De wedstrijden werden dan ook met veel publiek gespeeld.

Uiteindelijk wist Borussia Dortmund de derde plaats te veroveren door in de troostfinale van EC Laranja Mecanica te winnen (3-1). De finale tussen Aberdeen en Atlanta United FC was er één om van te smullen. Met veel strijd en passie kregen de ongeveer 1.500 toeschouwers een mooie wedstrijd te zien. Helaas werd er in de wedstrijd niet gescoord en moesten de penalty’s de doorslag geven. Het was Santi Suarez die de derde penalty miste en doordat ook de vierde ‘pingel’ werd gemist door Atlanta United FC, werd Aberdeen de trotse winnaar van de achtste editie va het BOAL International U14 Tournament. Het mooie is dat de winnaarslijst nu acht verschillende clubs telt. Nog geen één team is erin geslaagd om het toernooi twee keer te winnen.

De eindstand van dit toernooi in 2023 ziet er al volgt uit:
1. Aberdeen (Schotland), 2. Atlanta United FC (verenigde Staten), 3. Borussia Dortmund (Duitsland), 4. EC Latanja Mecanica (Brazilië), 5. PSV, 6. Chelsdea (Engeland), 7. Manchester United (Engeland), 8. Club Brugge (België), 9. Bayer 04 Leverkusen (Duitsland), 10. Velje BK (Denemarken), 11. Brondby IF (Denemarken), 12. AZ, 13. Sparta, 14. ADO Den Haag, 15. Budapest Honved en 16. FC ’s-Gravenzande.

De overige winnaars van individuele prijzen gingen naar:
Fair Play Cup: Atlanta United FC
Beste keeper: Jake Murray (Chelsea)
Beste Speler: Santi Suarez (Atlanta United FC)

De club wil niet nalaten om de sponsoren, 150 vrijwilligers, de gastgezinnen te bedanken voor hun medewerking. Het toernooi voor 2024, de negende editie, staat al gepland voor 16, 17 en 18 augustus.

Lees verder