WIK-toernooi: sv Loosduinen en gastheer WIK plaatsen zich voor finale

In de strijd om de ‘Willen Is Kunnen-Cup’ zijn donderdagavond de eerste wedstrijden gespeeld. Het derde team van Scheveningen ging nipt onderuit tegen organisator WIK en in een doelpuntrijke wedstrijd trok sv Loosduinen aan het langste eind tegen Duindorp SV.

Tekst: Ton Beije

WIK – Scheveningen 3

In een leuke wedstrijd was het derde team van Scheveningen in de eerste helft de beter voetballende ploeg, die ook terecht op een 0-1 voorsprong kwam. Na de pauze rechtte WIK de rug. Mo Thounsi werd in het strafschopgebied onderuitgehaald en de bal verdween terecht op de penaltystip. Joey Doorschodt maakte geen fout en schoot de gelijkmaker binnen: 1-1. Daar bleef het niet bij, want vlak voor tijd was Joey Doorschodt weer succesvol en bezorgde de ploeg van trainer Geoffrey van Loenen (foto) de volle buit: 2-1.

Duindorp sv – sv Loosduinen

Duindorp SV en sv Loosduinen waren aardig op schot. In totaal vielen er zeven doelpunten, waarvan het team van trainer Ronald Paats er vier voor haar rekening nam. In de tweede minuut werd het al 0-1 voor sv Loosduinen door een treffer van Nemo Verstraten. Duindorp SV kwam al na twaalf minuten langszij, met Benito Bodmann als schutter. Na dik een half uur op de klok kwam nu Duindorp SV aan de leiding. De ploeg van trainer Martin Abbenhuis kreeg daarbij hulp, want één van de Loosduiners passeerde zijn eigen doelman: 2-1. De rust kwam toch met een gelijke stand, want Tom Vrieling tekende vijf minuten voor de pauze voor de 2-2.

Dezelfde speler zette na bijna een uur spelen sv Loosduinen wederom op voorsprong, maar de vreugde aan Loosduinse zijde was van korte duur, want vier minuten later was het weer gelijk (3-3) door een inzet van Femi Aboh. Het laatste kwartier moest Duindorp SV met tien man verder, nadat een speler tegen een rode kaart was aangelopen. Met een man meer pakte sv Loosduinen in de blessuretijd alsnog de winst. Tyrone Plas was voor zijn ploeg de matchwinner: 3-4.

Zaterdag staan WIK en sv Loosduinen in de finale en mogen Scheveningen 2 en Duindorp SV in een Houtrust-derby gaan uitmaken wie derde en wie vierde wordt.