Warming-up Tweede Divisie: John Blok (Scheveningen): ,,Quick Boys kanshebber voor de titel”

Scheveningen startte vorig weekend de competitie met een teleurstellende en wat onverdiende nipte thuisnederlaag tegen Spakenburg. Zaterdag de vissersdorpenderby tussen het Katwijkse Quick Boys en Scheveningen. Jammer genoeg mist Scheveningen ook nu weer een zestal potentiële eerste elftalspelers, die in de lappenmand zitten.  

Tekst: Ton Beije

Ook trainer John Blok (foto) is van mening dat er meer in had gezeten in de thuiswedstrijd tegen Spakenburg. Blok: ,,Zeker, een gelijkspel behoorde tot de mogelijkheden. Maar met kleine fouten kom je in de voorbereiding vaak nog weg, maar op dit niveau worden ze direct afgestraft. Maar ondanks de nederlaag heb ik toch een relatief goed gevoel aan de wedstrijd over gehouden. We hebben ook veel dingen goed gedaan, maar kwamen nog net tekort om een ploeg met zoveel individuele kwaliteit minimaal een punt af te snoepen.”

Veerkracht

Spits Michael de Niet kreeg in de slotfase nog een mogelijkheid de Scheveningers aan een punt te helpen. ,,Dat was inderdaad jammer”, kijkt Blok terug. ,,Maar dat geeft ook gelijk aan dat we ondanks de vermoeidheid veerkracht hebben getoond en nog voor de gelijkmaker zijn gegaan.” Ook doelman Sven van der Maaten was prima op dreef. Blok over zijn goalie: ,,Zeker, Sven is gewoon  een goede en uitermate betrouwbare sluitpost. In de organisatie was het ook voor hem soms lastig, omdat de laatste lijn eigenlijk nog nooit in deze samenstelling had gespeeld. Ondanks dat speelde hij een prima pot.”

Titel

Zaterdag gaat Scheveningen op bezoek bij het altijd lastige Quick Boys. Hoe schat trainer Blok de Katwijkers nu in in vergelijking met vorig seizoen? ,,Quick Boys heeft ten opzichte van vorig seizoen flink wat veranderingen doorgevoerd. Er zijn de nodige spelers weg en bijgekomen, daarnaast is er ook een nieuwe trainersstaf. Hoofdtrainer Thomas Duivenvoorden heeft bij FC Rijnvogels al laten zien dat hij wil dat zijn ploeg op een bepaalde manier speelt. Die speelwijze probeert hij er nu bij Quick Boys ook in te krijgen. Natuurlijk zullen ze met zoveel wijzigingen nog voorzichtig zijn op Nieuw Zuid, maar Quick Boys heeft een goede en brede selectie. In mijn beleving behoren ze daarom tot de kanshebbers voor de titel.”

Fanatiek

Wat verwacht Blok voor wedstrijd? Hij: ,,Spelen op Nieuw Zuid is altijd geweldig, maar ook zwaar. Nergens zijn er zoveel supporters en staan ze zo fanatiek achter de ploeg. Wij zullen voorbereid moeten zijn op een hele fitte ploeg, die ons zal proberen op te jagen. Het is ook leuk om weer veel oude bekenden te zien, waaronder onze oud-spelers Nigel Nwanko en Tyrone Owusu. Het verbaast me overigens dat we Tyrone zaterdag nog treffen, want deze jongen had allang weer in het betaalde voetbal moeten zitten.”

Tegen Spakenburg kende Scheveningen liefst zes potentiële eerste elftalspelers, die vanwege een blessure absent waren. Zit daar voor komende zaterdag wat verbetering in? Blok: ,,Helaas niet. We zullen het met dezelfde mensen moeten doen.”

 

Lees verder