ADO Den Haag pakt in slotfase volle buit in Den Bosch

Na een gelijkspel bij De Graafschap, een teleurstellend verlies in eigen huis tegen Roda JC, heeft de ploeg van trainer Darije Kalezic in de derde wedstrijd van het seizoen de eerste zege binnen. FC Den Bosch werd in De Vliert met 1-2 geklopt door een late treffer van nieuwkomer Daryl van Mieghem (foto).

Tekst: Ton Beije     |     Foto’s: Orange Pictures

Trainer Kalezic had in zijn basisploeg drie debutanten opgenomen. Justin Ché stond rechtsback, Kürsad Sürmeli was schorsingsvrij en kreeg een plek op het middenveld en de laatste nieuwkomer, Daryl van Mieghem – overgekomen van FC Volendam – startte in de Haagse aanval. Daniël Granli, die tegen Roda JC al was ingevallen, mocht nu in het centrum van de defensie beginnen.

Terugspeelbal

ADO Den Haag kwam sterk uit de startblokken en kreeg ook de eerste kans, die echter geen treffer opleverde. Aan de andere kant kreeg ook de thuisploeg een mogelijkheid de openingstreffer te scoren na een te korte terugspeelbal van Granli op doelman Hugo Wentges. Vieri Kotzebue zag echter zijn inzet van de lijn gehaald worden door Matteo Waem. Een volgende mogelijkheid voor de bezoekers deed zich voor na een kwartier spelen. Henk Veerman ontdeed zich fraai van een verdediger, maar zag zijn stift wel over doelman Joey Roggeveen gaan, maar ook over het Brabantse doel. Terwijl ADO Den Haag op zoek bleef gaan naar het openingsdoelpunt, ontstond er weer een moment van billenknijpen voor het Haagse doel. Een kopbal van Kacper Kostorz werd echter knap gepareerd door doelman Wentges.

Nieuwkomer Daryl van Mieghem probeerde het met een schuiver, maar had ook geen succes. Vier minuten voor rust was FC Den Bosch weer dicht bij succes, maar een schot van Nick de Groot werd knap met de voet in de korte hoek gered door Wentges ten koste van een hoekschop. En zo gingen beide teams rusten met een 0-0 stand.

Juichen

Na rust kon de Haagse aanhang na acht minuten juichen. Henk Veerman bediende Daryl van Mieghem, die zijn schot gered zag worden door doelman Roggeveen. In de rebound was Malik Sellouki echter alert en liet de bal tegen het net ploffen: 0-1. FC Den Bosch wilde zich duidelijk niet neerleggen bij een nederlaag. De gelijkmaker viel vlak voordat het Haagse Kwartiertje kon beginnen. Na een aanval over rechts werd de bal laag en hard voorgetrokken, waar Illias Boumassaoudi bij de eerste paal binnenschoot: 1-1.

In het laatste kwartier bleven beide teams op zoek gaan naar de volle buit. ADO Den Haag sloeg vlak voor tijd – in de 86e minuut – alsnog toe. De bal kwam bij de achterlijn bij Henk Veerman, die de bal hoog voor het doel bracht voorbij de tweede paal, waar Sacha Komljenovic teruglegde op Daryl van Mieghem en Dhoraso Klas de bal goed liet lopen. Van Mieghem haalde vervolgens genadeloos hard uit, maakte zijn eerste treffer in Haagse dienst en bezorgde ADO Den Haag de eerste seizoenzege: 1-2. ADO Den Haag speelt haar volgende thuisduel niet op vrijdag, maar zondag 3 september om 16.45 uur tegen Jong AZ.