Oefenvoetbal: Voorschoten’97 ruim langs Alphia, winst FC Zoetermeer

Op Sportpark Adegeest boekte Voorschoten’97 een overwinning op Alphia. SEV kon de winst niet pakken tegen Rhoon en ook SVO Buytenpark ging onderuit tegen Jong Wilhelmus. Ariston’80 en DVO hielden elkaar in evenwicht en FC Zoetermeer schoof Be Fair aan de kant.

Voorschoten’97 – Alphia

In de eerste helft had Voorschoten’97 het nog lastig tegen de bezoekers, die na een kwartier spelen de bal op de paal zagen belanden. In de 40e minuut kwam Alphia op 0-1, maar op slag van rust zorgde Mohammed Maatoug voor de gelijkmaker: 1-1. In de tweede helft greep Voorschoten’97 de winst. Nadat Miguel Boersma onderuit werd gehaald, kon Thom Wijnalda (foto) uit de gegeven strafschop scoren. Een eigen doelpunt van Alphia en een tweede treffer van Wijnalda betekenden een 4-1 eindstand.

Rhoon – SEV

De eerste vijfentwintig minuten kon SEV niet mee in het tempo van Rhoon. Na de drinkpauze was het meer een wedstrijd. In de tweede helft was het SEV dat op 1-0 kwam door een treffer van Michael Bolleboom. Tien minuten voor tijd kwam Rhoon op 1-1. Nadat Josh Reid verzuimde om de wedstrijd te beslissen, scoorde in de tegenaanval Rhoon de 2-1 en bleef zodoende aan de goede kant van de score.

SVO Buytenpark – Jong Wilhelmus

De equipe van trainer Francis Janse was duidelijk de mindere van Jong Wilhelmus. De Voorburgers keerden met een 1-5 overwinning op zak huiswaarts. Namens SVO Buytenpark scoorde Jordy Gomez uit een strafschop de enige treffer.

Ariston’80 – DVO’32

Het duel tussen de studenten van Ariston’80 en de bezoekers uit Vlaardingen eindigde in balans. Ariston’80 keek bij rust nog tegen een achterstand aan. Na een 0-1 zorgde Eloy van Kessel voor de gelijkmaker: 1-1. DVO’32 kon voor de rust opnieuw op voorsprong komen. In de tweede helft betekende een doelpunt van Jorge Bonekamp de 2-2 eindstand.

Be Fair – FC Zoetermeer

FC Zoetermeer begon dominant aan de bal en dicteerde het spel, maar kwam niet echt tot kansen door het sterk verdedigende Be Fair. Vanuit een corner nam Fc Zoetermeer toch de leiding. Bhodi Streekstra schoot de 1-0 binnen. Er kwam meer ruimte voor FC Zoetermeer. Uit een strafschop schoot Jessy Nauman de 0-2 binnen. Be Fair kwam tot een paar kleine mogelijkheden en was niet echt gevaarlijk. In de tweede helft schoot Brandon Zigo Tichem uit een vrije trap de 3-0 binnen. Daarna was de wedstrijd gespeeld en creëerden beide ploegen weinig grote kansen. In de 78ste minuut werd de wedstrijd gestaakt vanwege het onweer.