Oefenvoetbal: Forum Sport en TAC’90 houden elkaar in evenwicht

Zaterdag stond de oefenwedstrijd tussen Forum Sport en TAC’90 gepland. Wel wat bijzonder, want het is niet gebruikelijk dat twee ploegen, die bij elkaar in de competitie zijn ingedeeld, voorafgaand aan de competitie tegen elkaar spelen. Beide trainers waren na eerdere oefenduels in de voorbereiding al wel wat wijzer geworden, maar zagen dit toch als een prima mogelijkheid om te zien waar hun elftal (selectie) staat.

Tekst: Jean Nederlof

Met veel wissels niet de gehele wedstrijd in de meest optimale opstelling, maar wel een prima gelegenheid voor nieuwe spelers zich te laten zien. En zo laat je aan elkaar ook niet het achterste van je tong zien. Het werd een sportieve en nuttige wedstrijd op het sportpark ’t Loo. Een over de gehele wedstrijd genomen wat sterker Forum Sport, dat veel kansen wist te creëren, maar daaruit slecht één doelpunt wist te scoren.

Kruising

In de 51e minuut, na een goede aanval over een aantal schijven, kwam de bal bij aanvoerder Nychel L’Ami, die vanaf de zestienmeterlijn hard in de kruising schoot: 1-0. Vlak daarna, in de 58e minuut, de gelijkmaker van TAC’90-speler Mounir Madroni, die er als de kippen bij was om een slordigheidje in de Forum Sport-defensie af te straffen: 1-1. Na de 1-1 kregen beide ploegen nog wat kansen, maar dankzij miraculeuze reddingen, hielden de beide doelmannen stand.

Bekervoetbal

Na deze wedstrijd kunnen Bas Steffens (foto) (trainer Forum Sport) en Arie van der Padt (trainer TAC’90) zich gaan richten op de bekercompetitie. Forum Sport start zaterdag thuis tegen Olympia (Gouda). TAC’90 uit tegen Spijkenisse. Beide wedstrijden beginnen om half drie.

Lees verder