GDA-toernooi: BSC’68 in finale te sterk voor DUNO, GDA-Quintus in evenwicht

Zaterdag werd het toernooi van GDA op Madestein voortgezet. Op veld twee speelden de verliezers van dinsdagavond, GDA en Quintus, tegen elkaar om de derde en vierde plek. In de finale stonden BSC’68 en DUNO tegenover elkaar. De club uit Benthuizen pakte de toernooiwinst.

Foto’s: Wil aan de Wiel

3e/4e plaats: GDA – Quintus

Na een teleurstellende eerste helft bij GDA-Quintus, was de tweede niet veel beter. Beide ploegen kregen wel kansen en waren dicht bij een treffer. Voor GDA was Stephen de Ruiter in de eerste 45 minuten bijna succesvol. Hij omspeelde de Heulse doelman en zag zijn inzet op de paal belanden. Na rust schoot ook Bradley Schoemaker een vrije trap op de kruising en kwam GDA op voorsprong door een benutte penalty van dezelfde Bradley Schoemaker.

Kort na de 1-0 maakte Quintus vanuit de scrimmage 1-1. Na de 1-1 kreeg GDA een paar goede mogelijkheden, maar in de stand kwam geen verandering meer, zodat penalty’s uit moesten gaan maken wie de derde plaats voor zich op zou eisen. Quintus was beter in het benutten van de elfmetertrappen en zo werd GDA vierde op haar eigen toernooi.

1e/2e plaats: BSC’68-DUNO

BSC’68 is de winnaar geworden van het allereerste GDA-toernooi. De kersverse derdeklasser, getraind door oud-GDA-coach Abdullah Sari, was in de finale te sterk voor het Haagse DUNO. De Benthuizer formatie kwam voor de rust op een 2-0 voorsprong door doelpunten van Lodi Dijkhuizen en Guido de Peinder. Na rust zette Falco Jensen de ploeg van Sari op een 3-0 voorsprong en met die stand klonk ook het eindsignaal.