Vierde Divisie: Fraai debuut DSO ondanks nederlaag

In Vlaardingen kon DSO haar debuut in de Vierde Divisie niet bekronen met een overwinning. De equipe van trainer Dennis Olman (foto) ging met klein verschil onderuit tegen Zwaluwen, de ploeg van trainer Henk de Zeeuw.

In de eerste helft was de thuisploeg duidelijk de betere ploeg. Kansen waren er over en weer voor beide teams. Na een counter in de 32e minuut werd de bal na een communicatiestoornis verkeerd beoordeeld en kon Jazzy Adams van Zwaluwen de bal van grote afstand met een lob over de uitblinkende DSO-keeper Sven Wolsheimer in het doel laten verdwijnen: 1-0.

In de tweede helft was DSO de bovenliggende partij. De Zoetermeerders speelden geweldig en lieten diverse mogelijkheden om te scoren onbenut. Een gelijkspel was zeker verdiend geweest, maar DSO kon het punt niet binnenslepen, want Zwaluwen-goalie Jari Puister liet zich niet verschalken.

Bij de Vlaardingers moest vlak voor tijd Lester Pires met rood (tweemaal geel) van arbiter Pim Weghorst het speelveld eerder verlaten.