Vierde Divisie: RKAVV begint competitie met overtuigende zege op Smitshoek

Voor het eerst sinds 2016 is RKAVV erin geslaagd om de openingswedstrijd van de competitie te winnen. Op eigen veld rekende het af met het sterke Smitshoek. De 18-jarige Nick Gardenier tekende in de eerste helft voor de enige treffer van de middag.

Tekst: Jonas Bloemen       |        Foto’s: Bert Tielemans

Smitshoek trad in Leidschendam met onder andere oud-profs Ryan Koolwijk en Luigi Bruins aan. De Barendrechtse ploeg staat al jaren bekend als een sterke tegenstander en dus wachtte de nieuwe RKAVV-trainer Peter Klomp direct een pittige tegenstander. De gasten kregen dan ook de eerste kans van de wedstrijd. Na acht minuten mocht Ilano Silva Timas alleen op het RKAVV-doel af. Daar bracht doelman Mike Ten Kroode echter knap redding.

Even later was ook RKAVV dicht bij de openingstreffer. Van grote afstand waagde Xavier Akinrinbola een poging, maar zijn fraaie schot ging via de onderkant van de lat het veld weer in. RKAVV werd vervolgens nog dreigend via afstandsschoten van Robin Steffens en Edwin Agyare. Tien minuten voor rust kwam de Leidschendamse thuisploeg op voorsprong. De pas 18-jarige Nick Gardenier wist vanuit de draai een schot te lossen en hij zag zijn inzet in de onderhoek van het doel belanden: 1-0.

Ook na rust kwam het eerste gevaar van Smitshoek, maar ook dit keer hield Ten Kroode zijn doel schoon. Aan de andere kant kreeg RKAVV een grote kans. Uit een voorzet van Dion Hooi kon Edwin Agyare inkoppen, maar zijn kopbal werd vlak voor de doellijn weggehaald. Waar RKAVV de controle leek te hebben, kreeg Smitshoek een kwartier voor tijd een strafschop vanwege een vermeende handsbal. Mike Ten Kroode dook de goede hoek in en stopte de penalty van Ryan Koolwijk. In de slotfase was de grootste kans voor RKAVV. Vlak hierna kwam Job Rijkens binnen de lijnen. Voor de middenvelder, die pas net een paar maanden zeventien jaar is, betekende dit zijn officiële debuut in de hoofdmacht van RKAVV. Wederom een speler die via de Leidschendamse jeugdopleiding het vlaggenschip haalt. In de slotfase was het RKAVV dat nog de grootste kans kreeg. Na een voorzet van Nick Gardenier schoot invaller Khalid Khada van dichtbij tegen de paal. Gescoord werd er niet meer en dus start RKAVV na zeven jaar weer eens met een zege aan de competitie.

Volgende week zondag gaat RKAVV op bezoek bij Westlandia. Daar treft het in oud-trainer Maurizio Ceccucci een oude bekende. De aanvang in Naaldwijk is om 14.00 uur.