ADO Den Haag Vrouwen sterkste in driekamp

In een driekamp in Maurik nam ADO Den Haag Vrouwen het zaterdag op tegen Feyenoord en PEC Zwolle. De vrouwen van ADO Den Haag begonnen de driekamp met een wedstrijd tegen Feyenoord, de afgelopen week ook al oefenopponent in Rotterdam-Zuid. Een gelijkspel en een zege in de allerlaatste minuut waren goed voor de eerste prijs.

Foto’s: Eric de Wit

Feyenoord – ADO Den Haag

Lobke Loonen opende met een schot voorlangs. Daarna had ADO-keepster Barbara Lorsheyd een goede redding in huis. Een uithaal van Nikki IJzerman na een goede actie schampte de lat bij Feyenoord. Een vrije trap na een stevige overtreding op Louise van Oosten leverde niets op. Lorsheyd zag een lob net naast haar doel belanden en stond pal bij een poging van Koopman. Een kopbal van Louise van Oosten uit een hoekschop van Kayra Nelemans ging langs de voor de ADO Den Haag Vrouwen verkeerde kant van de paal. Zo eindigde deze krachtmeting van 45 minuten in een brilstand: 0-0.

ADO Den Haag – PEC Zwolle

Nadat PEC Zwolle-Feyenoord ook in 0-0 was geëindigd, sloot ADO Den Haag Vrouwen de driekamp af tegen de Blauwvingers. Met een kopbal uit een hoekschop van Jill van den Ende zorgde Cato Pijnacker Hordijk voor de eerste dreiging. De bal ging over. Na een afstandsschot van de Zwollenaren was het de beurt aan Vanessa Susanna. De spits joeg de bal via de onderkant van de lat tegen het net: 1-0. Binnen een minuut rechtte PEC Zwolle de rug en wist gelijk te maken: 1-1. De Haagse vrouwen gingen opnieuw op jacht naar een voorsprong. Een kopbal van Nikki IJzerman eindigde tegen de voeten van de doelvrouw. Bij een nieuwe mogelijkheid voor Susanna wist de Zwolse defensie een treffer te voorkomen. Nadat Isa Grimmius in het Haagse doel een voorzet had weggewerkt, leek Loonen alleen op het doel af te kunnen gaan. Een vlagsignaal wegens buitenspel was een spelbederver. De beslissing viel in de allerlaatste minuut. ADO Den Haags topschutter in de voorbereiding, Manon van Raay, mikte de bal in de uiterste hoek: 2-1.

(Bron: ADO Den Haag Vrouwen)

 

Lees verder