Oefenvoetbal: Die Haghe wint in 75 minuten van Berkel

Die Haghe won in een van Haagse zijde matige wedstrijd met 0-1 van Berkel. De scheidsrechter zag zich na 75 minuten genoodzaakt de partij te staken wegens aanhoudende onweersbuien.

Tekst: Wim van de Graaf      |      Foto’s: HMA-fotografie

Het hoofdveld van cvv Berkel was kortgeleden voorzien van een prachtige kunstgrasmat en een knusse overdekte tribune en de ontvangst van spelers en staf was allerhartelijkst. De zon scheen volop toen de teams de kunstsprieten betraden. Die Haghe-trainer Marcel Koning had samen met zijn assistent Dominique Broekhuizen moeten puzzelen, want er ontbrak om diverse redenen een aantal spelers. In ieder geval kregen de achttien meegereisde spelers allemaal speelminuten en al in de eerste fase was er een grote kans voor Die Haghe. Desley Koegler schoot de goed voorgetrokken bal echter net naast het doel. Ook Berkel had op voorsprong kunnen komen, maar een schot belandde op de dwarsligger.

Na twintig minuten voetballen draaide Desley Koegler zich in het strafschopgebied van de thuisploeg knap vrij. Zijn schot caramboleerde op de buitenkant van de paal, waarna Chico Mulder er als de kippen bij was om de 0-1 binnen te schieten. Vijf minuten later ranselde Die Haghe-doelman Justin van Look een hard schot knap uit zijn doel. Een doelpunt van Berkel werd vlak voor de rust wegens hands (het in het doel slaan van de bal) afgekeurd met een gele kaart voor de dader tot gevolg.

Na de rust stond bij Die Haghe de jonge talentvolle doelman Daan van Velzen onder de lat, die direct twee goede ingrepen deed. Zoals eerder aangegeven waren er ook andere invallers binnen de lijnen gekomen en ging de wedstrijd gelijk op. Die Haghe kon geen echte vuist maken en Berkel bood goed tegenstand. Wel kreeg Die Haghe nog een goede kans met een hard schot op de paal van Leroy Klootwijk, waarna de arbiter van dienst “als een donderslag bij heldere hemel” zich genoodzaakt zag om de spelers naar veiliger oorden te dirigeren omdat zware onweers- en stortbuien het sportpark Het Hoge Land teisterden. Vanwege de langdurigheid hiervan werd na ruim een kwartier schuilen de wedstrijd niet meer hervat.

Beker

Ook voor Die Haghe blijven er nog vier weken voorbereiding op het nieuwe seizoen over, waarin drie bekerwedstrijden zullen worden gespeeld. Te beginnen zaterdag aanstaande op Ockenburgh tegen het in de tweede klasse op zondag uitkomende Vlaardingse VFC. Aanvang (let op) is 15.00 uur.