Tweede Divisie: Quick Boys behaalt overtuigend tweede zege op streekgenoot Scheveningen

Ook op de tweede wedstrijddag van het seizoen werd door Quick Boys met ruime cijfers de zege binnengehaald. Daarvan werd Scheveningen de dupe. Wel moet gezegd worden dat de 3-0 ruststand op een gemakkelijke manier voor Quick Boys tot stand kwam. De normaal gesproken sterke defensie en de keeper van Scheveningen zagen er bij de treffers van de Katwijkers niet goed uit.

Tekst: John Carlier        |      Foto’s: Aad van der Knaap

Al direct na de aftrap liet Quick Boys zien hoe gevaarlijk dit jeugdige team is. Ravelino Junte had de 1-0 voor zich kunnen opeisen, maar zijn schot ging maar net naast. Het was uitstel van executie, want een aantal minuten later was het wel raak. Een perfect genomen corner bereikte het hoofd van Sem van Duijn, die volkomen vrijstaand keeper Sven van der Maaten het nakijken gaf. Een paar minuten later kwam Scheveningen even onder de druk uit en wist ook een corner te forceren, maar zonder resultaat.

Quick Boys bleef toch het initiatief behouden en had in de tweeëntwintigste minuut de mogelijkheid op 2-0. Het was weer Ravelino Junte, die qua snelheid de defensie van Scheveningen het nakijken gaf en alleen op de keeper kon afgaan. Hij had de hoek voor het uitzoeken, maar via goed uitkomen van Sven van der Maaten kon een doelpunt worden voorkomen.

Niet alleen de start van Quick Boys was goed maar ook het vervolg. Het bleef domineren, waardoor Lex Immers op een gegeven moment aan de noodrem moest trekken en daardoor de gele kaart in ontvangst mocht nemen. Het was wachten op de 2-0, die toch pas in de veertigste minuut op een gelukkige wijze tot stand kwam ondanks het goed verdedigen van Scheveningen. Vanuit een corner had Sven van der Maaten de bal niet klemvast, waardoor de bal vlak voor de doellijn door Levi van Duijn kon worden ingetikt. Wellicht was Scheveningen toch enigszins van slag af door dit doelpunt, want een paar minuten later werd het zelfs 3-0. Het was weer de snelle Sem van Duijn die de verdediging zijn hielen liet zien en alleen voor de keeper een beheerste schuiver in de linkerhoek gaf: 3-0. Met deze teleurstellende stand voor Scheveningen, maar wel verdiend voor Quick Boys, was de kop thee in de rust voor de bezoekers een zuur drankje.

Toch kwamen de mannen van trainer John Blok in de tweede helft goed uit de startblokken, want in de achtenveertigste minuut was het goaltjesdief Mike de Niet die een voorzet van de ingevallen Julian Markvoort Beke beheerst achter keeper Paul van der Helm tikte. Deze 3-1 stand gaf Scheveningen vleugels, want een paar minuten later was het via Virgil Tjin Asjoe bijna 3-2, maar zijn schot werd nog net tot corner verwerkt. Vanuit deze corner had Mitchel de Vlugt de kans om te scoren, maar zijn schot ging hoog over.

Misschien waren de aanvullende acties en kansen van Scheveningen aanleiding om bij Quick Boys te wisselen. Nick Broekhuizen en Danny van den Meiracker kwamen in het veld voor Chima Bosman en Bram Franken. Maar ook deze wissels zorgden voor een goede bijdrage aan het spel van Quick Boys. Ondanks het feit dat het af en toe in de verdediging werd gedrukt, waren de counters toch wel gevaarlijk. Tot aan de zevenenzeventigste minuut bleef het spel over en weer gaan, waarbij Quick Boys af en toe toch nog een speldenprikje uitdeelde, maar het gaf toch de indruk genoegen te nemen met de 3-1 stand. Temeer ook omdat Scheveningen geen kans zag om mogelijkheden te creëren.

Vanuit die situatie werd Sem van Duijn gewisseld voor Jerrel Hak. Maar deze wissel werd meer gezien om Sem in het zonnetje te zetten, wat ook aan het eind van de wedstrijd bleek, want hij werd beloond met de titel ‘man of the match’. Doordat Scheveningen toch nog wat wilde forceren, vielen er gaten achterin waarvan Quick Boys gretig gebruik maakte. Het was invaller Danny van den Meiracker die op een dieptepass sprintte en vervolgens alleen voor de keeper kwam. Met een prachtige passeerbeweging gaf hij Sven van der Maaten het nakijken en bracht hiermee de stand op 4-1. Voorafgaand aan dit doelpunt had Nigel Ogidi Nwankwo al de mogelijkheid om te scoren, maar door een fantastische redding van Sven van der Maaten werd een doelpunt voorkomen.

Heel even in de slotfase van de wedstrijd was er nog een mogelijkheid voor Julian Markvoort Beke, maar zijn schot ging net naast. Ravelino Junte had minder moeite met scoren, want in de negenentachtigste minuut kon ook hij alleen op de keeper afgaan en liet beheerst de 5-1 aantekenen. Een score die misschien iets geflatteerd was op basis van de knullige fouten die in de verdediging van Scheveningen werden gemaakt, maar dankzij het betere spel van Quick Boys toch wel verdiend was.