Oefenvoetbal: VELO speelt tijdens trainingsweekend gelijk tegen vv Brabantia

Tijdens het trainingsweekend in Valkenswaard speelde eersteklasser VELO een oefenwedstrijd tegen het één klasse lager spelende vv Brabantia. Na een 1-0 achterstand wist VELO in de slotfase nog de gelijkmaker te scoren: 1-1.

Tekst: Louis de Letter

VELO begon voortvarend aan deze wedstrijd met in de eerste tien minuten drie doelpogingen van Dominique Ariës. Na een verkeerde ingooi van Brabantia zag Ariës zijn eerste poging naast gaan, bij de tweede werd zijn inzet, na een steekbal van Ryan Korsuize, nog net geblokt en bij de derde mogelijkheid, na een half gestopte vrije trap van Lars de Jong, schoot Dominique Ariës in de rebound de bal over het doel.

Voorlangs

Rond de twintigste minuut een gevaarlijke situatie voor het VELO-doel na hoge bal richting de tweede paal, maar de daaropvolgende volley ging net voorlangs. In het laatste kwartier van de eerste helft weer kansen voor VELO om de score te openen. Na een goed uitgespeelde aanval werd een grote kans van Ryan Korsuize nog net verijdeld door de Brabantse doelman, schoot Dominique Ariës in een één-op-één situatie tegen de keeper op en kopte Rick Das uit een vrije trap van Lars de Jong de bal over het doel.

Kluts

In het begin van de tweede helft zochten beide teams weer de aanval met in de zestigste minuut de openingstreffer van de gastheren. Vanuit een corner viel de bal vanuit een kluts voor de voeten van een Brabantia-speler, die vanaf de rand zestien de 1-0 noteerde. VELO pakte de draad weer op om ook tot scoren te komen. Uit een vrije trap van Emiel Rours kwam de bal voor de voeten van Mart Dubbeld, maar de doelman wist met een fraaie redding zijn doel nog schoon te houden. Bij een volgende aanval was het wel raak. Uit een lange bal van Benjamin el Amrani schoot Abel Dries mooi raak in de verre hoek: 1-1. Beide teams gingen nog wel voor de overwinning, maar in de stand kwam geen verandering meer.

Een nuttige oefenwedstrijd en na twee nederlagen nu een verdiend gelijkspel tegen een goede tegenstander. Aanstaande zaterdag wacht tijdens de Season Kick Off de eerste bekerwedstrijd tegen Westlandia (zat). Een mooi affiche, dat zeker veel toeschouwers verdient.