Dorpen-toernooi: DSVP houdt sv Nootdorp en RKDEO achter zich

Het jaarlijkse Dorpen-toernooi in Pijnacker-Nootdorp werd in 2023 een prooi voor DSVP, dat de hoger spelende clubs sv Nootdorp (derde) en RKDEO (tweede) achter zich liet. Na afloop werden de prijzen uitgereikt door burgemeester Björn Lugthart en hoofdsponsor Sabine Zondag.

Tekst & foto’s: Sander de Hollander

DSVP-OLIVEO

DSVP nam in de plaatselijke derby na negentien minuten een 1-0 voorsprong door een treffer van Nick van der Eijk. In die stand kwam in het vervolg van de wedstrijd geen wijziging meer.

Na afloop werden nog wel de gebruikelijke strafschoppen genomen en ook die serie leverde een winst op voor DSVP: 6-5. De laatste strafschop van OLIVEO werd door Bob Ruigrok op de lat geschoten.

RKDEO-SV Nootdorp

RKDEO haalde hard uit tegen sv Nootdorp. De 1-0 kwam op naam van Jazz Vermeer, die de bal teruggelegd kreeg van Tommy Simonis en vanaf twintig meter raak schoot in de bovenhoek. Jack Doorschodt verdubbelde de marge door de bal uit een hoekschop van Olaf Kramer binnen te koppen. Dylan Boapeah pakte zijn doelpunt mee (3-0). Joey van Maaren deed iets terug namens sv Nootdorp met een boogballetje over RKDEO-goalie Huub Koning heen: 3-1.

De doelpuntenmachine van RKDEO was echter nog niet stilgezet. Een voorzet op maat van Irian Boeschoten werd door Sven van Noppen met het hoofd tot doelpunt gepromoveerd en dat betekende 4-1. De ellende was voor de ploeg van trainer Jeroen Struijs nog niet voorbij, want Irian Boeschoten maakte er met een schuiver vanuit de hoek van het strafschopgebied zelfs nog 5-1 van.

Eindstand

De eindstand van het Dorpentoernooi 2023 luidt als volgt: 1. DSVP, 2. RKDEO, 3. sv Nootdorp en 4. OLIVEO.

De prijsuitreiking werd verricht door burgemeester Björn Lugthart en hoofdsponsor Sabine Zondag.

 

Lees verder