FC De Rebellen net iets te sterk voor de Haagse selectie

In de demonstratiewedstrijd tussen een Haagse selectie en FC De Rebellen hebben de gasten met 3-2 gewonnen. Op het Rijswijkse Sportpark Prinses Irene zagen rond de 400 toeschouwers het elftal van FC De Rebellen van coach Sjaak Polak als winnaar van het veld stappen.

Tekst: Ronald Mooiman

Bij het voorstellen van de spelers van de Haagse selectie en FC De Rebellen bleek dat veel spelers elkaar door en door kenden. Voor het duel volgde de ene na de andere hug als teken van een goede (voetbal)vriendschap. Arbiter Roelof Luinge floot voor het begin van het duel en direct bleken de gezichten van beide elftallen op serieus te staan. Aftastend in het begin, daarna gevolgd door de ene na de andere mooie aanval.

Elia

FC De Rebellen opende de score na een mooie treffer van Jeremy Overbeek Bloem. De stijlvolle speler, die eerder speelde voor De Graafschap, Vitesse en Ajax Cape Town (samen met Marciano Vink), verschalkte doelman John Hermans. In de eerste helft maakten de ‘Hagenaars’, voor deze gelegenheid versterkt met Eljero Elia, nog gelijk door een treffer van Alvio Simpson.

In de tweede helft was er nog meer te genieten van de ex-profvoetballers aan beide kanten. Elia, de enige Hagenaar die ooit in een WK finale stond (2010 in Zuid-Afrika), zorgde voor constant gevaar, maar wist niet te scoren. Wel was hij er dichtbij toen hij FC De Rebellen doelman Gino Coutinho kansloos liet. Deze had het geluk aan zijn zijde doordat de inzet via de binnenkant van de paal weer het veld inkwam.

Polak

Vervolgens namen FC De Rebellen een 3-1 voorspong door treffers van Guyon Fernadez (oud-ADO Den Haag, Feyenood en Excelsior) en een duikkopbal van oud-FC Den Haag speler Ricky van den Bergh. Hij kwam in zijn loopbaan ook uit voor Heracles Almelo, Sparta en RKC. FC De Rebellen-coach Sjaak Polak had een al dan niet bewuste fout gemaakt door op een gegeven moment met twaalf man te spelen. Het kon in ieder geval niet op veel bijval rekenen bij arbiter Luinge en de Haagse selectie.

Djurandy Swedo (Mollo United en FC Skillz) scoorde namens de Haagse selectie nog de aansluitingstreffer (3-2), maar Olaf Lindenbergh en René van Dieren hielden tot de 35e minuut hun verdediging gesloten, waarna FC De Rebellen als overwinnaars van het veld stapten. Hierna kon de jeugd met de bekende voetballers op de foto en hun handtekening ‘scoren’.

Hans Lammertink

In het spelershome van Sportpark Prinses Irene liepen veel spelers met een tevreden gevoel rond. Maar vooral organisator Hans Lammertink sprak van een geslaagde avond. ,,We zijn nu begonnen met deze wedstrijd en wie weet wordt dit wel een traditie. Dan gaan we kijken hoe we het nog leuker kunnen maken voor spelers en toeschouwers.”

Tijdens de wedstrijd werd er ook aandacht gevraagd voor twee goede doelen die zich zullen gaan tonen op het Sportpark Prinses Irene. Op 18 oktober is het Kidsfestival Haaglanden. De Dag van de Eenzaamheid volgt op 24 november.

Later volgt er bij InRijswijk nog een sfeerreportage op video van deze wedstrijd.

Bron: InRijswijk

Lees verder