Amatkarijo en Pata door bondscoach De Jong geselecteerd voor selectie Sint Maarten

Twee spelers met een ADO Den Haag verleden, Chovanie Amatkarijo en Ilounga Pata, zijn geselecteerd voor het nationale elftal van Sint Maarten. Amatkarijo (24) speelde van 2016 tot 2019 bij Jong ADO en kwam tot één wedstrijd in de hoofdmacht, tegen Ajax.

Tekst: Peter Petit

De geboren Hagenaar Chovanie Amatkarijo vervolgde zijn loopbaan bij RKC Waalwijk, TOP OSS, Scheveningen en in Zweden bij  IF Karlstad en Östersunds BK. Sinds deze zomer komt de aanvaller uit voor NK Istra 1961 in Kroatië.

De 22-jarige rechtervleugelverdediger Ilounga Pata heeft ook een verleden bij ADO Den Haag, waar hij vanaf 2017 deel uitmaakte van de jeugdopleiding. Via Alphense Boys kwam Pata in Engeland bij Huddersfield Town terecht, waar hij twee seizoenen speelde. Sinds 2021 maakt Pata deel uit van de selectie van Keuken Kampioen Divisionist TOP Oss.

De Jong

Sint Maarten, onder leiding van bondscoach Piet de Jong, speelt op 7 september haar eerste van twee duels in de CONCACAF National League. Tegenstander is Saint Lucia. Amatkarijo en Pata zijn twee van de weinige profs in de selectie, die voornamelijk uit voetballers bestaat die uitkomen in de hogere Nederlandse amateurclubs.

 

Lees verder