Oefenvoetbal: Vitesse Delft blijft overtuigend baas over HVV

De voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen verliep voor Vitesse Delft tot dusverre niet heel soepel. De ploeg van trainer Ronald Hes bewees dinsdagavond in de oefenpartij tegen HVV klaar te zijn voor de bekercompetitie. Tegenstander HVV werd met 5-0 verslagen.

Tekst: Harold Koster

Binnen twintig minuten hadden de Delftenaren op sportpark Tanthof-Zuid al een 2-0 voorsprong genomen. In de tiende minuut wist Duncan Sjerp (foto) het HVV-net te vinden en negen minuten later was dezelfde speler ook verantwoordelijk voor de tweede Delftse treffer: 2-0. Nog voor en een half uur gespeeld was scoorde aanvoerder Daan Burgering de 3-0 en op slag van rust werd het via jeugdspeler Fallilou Gueye zelfs 4-0.

In de 48e minuut was wederom Gueye doeltreffend, maakte z’n tweede doelpunt en zette de eindstand van 5-0 op het scorebord.