Derde Divisie: KNVB doet onderzoek naar incidenten rond Hoek-Unitas

De KNVB stelt een tuchtrechtelijk onderzoek in naar vermeende discriminerende uitingen die zouden zijn gemaakt tijdens het competitieduel Hoek-Unitas van afgelopen zaterdag. Dat meldt Omroep Zeeland. De wedstrijd werd tijdelijk gestaakt.

Het betreft een duel in de Derde Divisie, waarin ook Quick en TOGB uitkomen. De voetbalbond meldt dat zowel tijdens de wedstrijd Hoek-Unitas als na afloop wanordelijkheden hebben plaatsgevonden. ‘Vermoedelijk is er sprake geweest van discriminerende uitingen richting zowel een speler van vereniging Unitas als de arbitrage’.

Hoek-voorzitter Ad van Langevelde laat Omroep Zeeland weten de vermoedens van de KNVB niet te delen. ,,Ik ben zaterdag twee keer bij de scheidsrechter geweest en ik heb nooit begrepen wat de aanleiding was om te staken. Totdat we dit bericht van de KNVB kregen. Ik heb diverse mensen gesproken hierover. Die hebben niets gehoord. Zo zal ik het ook aan de bond melden.”

Omroep Zeeland zal – hoewel de KNVB daarom heeft gevraagd – geen beelden van de wedstrijd afstaan voor het onderzoek. ,,Wij willen geen verlengstuk zijn van welk onderzoek dan ook. Wij stellen ons hierin onafhankelijk op”, aldus hoofdredacteur Erwin de Kort.

Lees verder