Warming-up Derde Divisie: Glenn den Uijl (TOGB): ,,Wij moeten slimmer worden”

Zondag speelt TOGB haar derde wedstrijd van het seizoen. Op het Hoge Land is O.S.S.’20 om 14.00 uur de tegenstander. De Brabanders hebben samen met trainer De Haan als doel gesteld de punten van afgelopen seizoen vroeg in het seizoen te evenaren. De geel-blauwe formatie van De Haan zag veertien spelers vertrekken en begroette ook even zoveel nieuwe spelers in zijn selectie.

Tekst: Ron Fruining

Beide teams, die zondag op sportpark Het Hoge Land in Berkel en Rodenrijs in het veld staan, kennen niet de seizoenstart waarop zij hoopten. De gasten uit Oss verloren hun eerste duel van Groene Ster en speelden afgelopen weekend gelijk tegen TEC. TOGB verloor van zowel OJC Rosmalen als Gemert en wacht nog op de eerste punten. Beide trainers willen hun team zo snel als mogelijk in een flow zien komen, zodat de punten gehaald worden die het zelfvertrouwen versterken.

Vooruitkijken op de tweede thuiswedstrijd in de Derde Divisie met assistent-trainer Glenn den Uijl (foto) van TOGB.

Glenn, je bent nu voor het derde jaar lid van de staf in plaats van speler van de spelersgroep. Mis je het actief speler zijn nu TOGB moeilijker tot scoren komt?

,,De periode dat ik het echt mis om zelf op het veld te staan is wel geweest. Dat neemt niet weg dat ik probeer om op alle fronten, mijn ervaring als speler over te brengen naar onze jeugdige groep. Dat we momenteel moeilijker scoren heeft niets met kwaliteit te maken. We moeten onszelf gewoon eerder en sneller belonen, waardoor je rustiger en geduldiger kunt spelen en zo meer de controle kan houden in de wedstrijd.”

Ondanks een grote selectie van vijfentwintig spelers, missen jullie nogal wat basiskandidaten door blessures of een schorsing. Maakt dit het werken met de groep anders richting de volgende wedstrijd en passen jullie de intensiteit aan om blessures te voorkomen?

,,We werken iedere wedstrijd week naar de komende tegenstander toe en moeten het doen met de spelers die we hebben. Blessures en schorsingen zijn vervelend, maar daar hebben wij meestal helaas geen invloed op.”

De tegenstanders in de Derde Divisie zijn van gelijkwaardig niveau, waardoor je wedstrijden moet beslissen door slimheid. De afgelopen duels lukte het niet om de punten te pakken. Hoe gaan jullie zondag zorgen dat het eerste resultaat van het seizoen een feit wordt?

,,We moeten nog slimmer gaan worden op bepaalde momenten in de wedstrijd of zorgen dat de wedstrijd eerder beslist kan worden. In deze competitie kan iedereen van elkaar winnen. Eén kans kan je drie punten opleveren en een misstap kan fataal zijn voor het halen van een resultaat. Wij gaan ons de gehele week voorbereiden op de tegenstander van komende zondag, O.S.S.’20 en zullen zorgen voor een aantrekkelijke thuiswedstrijd vanaf onze kant.”

Lees verder