Warming-up Vierde Divisie: Mike Jonk (FC ’s-Gravenzande): ,,Vooral zelf onze krachten benutten”

FC ’s-Gravenzande begon het seizoen met het binnenhalen van een punt in de uitwedstrijd tegen ASWH. Midweeks werkte de ploeg van trainer Mike Jonk (foto) flink aan het zelfvertrouwen door in een oefenduel met 5-0 te winnen van FC Skillz. Zaterdag is FC ’s-Gravenzande op het Juliana Sportpark gastheer van sc Feyenoord.

Tekst: Ton Beije

Wij vroegen trainer Jong naar zijn mening over het uitduel tegen ASWH. ,,Terugkijkend op de wedstrijd tegen ASWH, denk ik dat het een boeiende wedstrijd was. De eerste helft was het degelijk, maar wisten beide teams weinig kansen te creëren. We kwamen tot tweemaal toe op achterstand, maar net als in de gehele voorbereiding zien we dat we dit steeds kunnen ombuigen naar een overwinning of gelijkspel. Over het algemeen ben ik tevreden met het resultaat, maar er zijn zeker gebieden, waarop we kunnen verbeteren. En daar hebben we dinsdag in de 5-0 overwinning tegen FC Skillz al de eerste stappen in gezet.”

Oude bekende

De competitie beginnen met een punt in een uitwedstrijd is geen slecht resultaat. Jonk: ,,Ja, een gelijkspel was terecht. ASWH had de beste kansen uit de omschakeling en wij het beste spel, maar konden dit niet altijd omzetten in het creëren van kansen.” Zaterdag komt een oude bekende op bezoek. Trainer Richard Elzinga, nu actief bij sc Feyenoord, maar in het verleden ook werkzaam in ’s-Gravenzande. Jonk: ,,Het klopt zeker dat de trainer, Richard Elzinga, van sc Feyenoord een oude bekende is, waar ik ook goed mee heb samenwerkt. Hij kent FC ‘s-Gravenzande goed. Wat betreft informatie over sc Feyenoord, zijn we op de hoogte van hun speelstijl, recente prestaties en waar onze kansen liggen. Dit zal ons helpen bij de voorbereiding en tactische benadering van de wedstrijd. Maar we zullen vooral zelf onze krachten moeten gaan benutten.”

Dynamiek

Om eraan toe te voegen: ,,Voor zaterdag verwacht ik een spannende wedstrijd tegen sc Feyenoord. Aangezien de trainer van sc Feyenoord bekend is met ons team, kan dit de dynamiek van de wedstrijd beïnvloeden. We zijn goed voorbereid en zullen ons best doen om ons eigen spel te spelen en vol voor de winst te gaan. We missen Joseph Concalves en Killian Berkhout vanwege blessures, maar hebben dezelfde spelers fit als vorige week.” Het beginsignaal klinkt om 14.30 uur.

 

Lees verder