Sarina Wiegman, net als vorig jaar, uitgeroepen tot beste coach van Europees vrouwenteam

De Haagse Sarina Wiegman (foto), inmiddels alweer jaren wonend in Monster, is wederom gekozen tot beste coach van een Europees vrouwenteam. Op de avond van de loting van de Champions League ontving zij in Monaco haar prijs. Maar daar bleef het niet bij.

Na mooie woorden en het ontvangen van de prijs, nam Wiegman zelf de microfoon en droeg de prijs op aan het vrouwenvoetbalteam van Spanje. Er is de nodige commotie ontstaan nadat bij de huldiging op het veld na het behalen van de wereldtitel door de Spaanse vrouwen de voorzitter van de Spaanse voetbalbond, Rubiales, speelster Jennifer Hermoso ongevraagd vol op de mond kuste. Van veel kanten wordt geroepen om het aftreden van Rubiales.

Applaus

Sarina Wiegman zei daarover: ,,Het raakt mij. Als een coach, maar ook als moeder van twee dochters.” Volgens Wiegman is er nog een heel eind te gaan is. Om die reden droeg zij de prijs op aan het Spaanse vrouwenteam. Haar woorden leverden een daverend applaus op van de aanwezigen in de zaal. Uiteraard roemde Wiegman ook haar eigen team, zij is trots op haar team en haar staf.

(Foto: Orange Pictures)

Lees verder