Oud-ADO Den Haag-speler Jeffrey Talan assistent bij Jong Oranje

De nationale jeugdteams van Jong Oranje tot Onder 15 (mannen) staan aan de vooravond van een nieuw seizoen. Ontwikkeling en presteren gaan daarbij hand in hand met als doel ooit het shirt van het grote Oranje aan te trekken. Alle teams staan onder leiding van een professionele begeleidingsstaf, die zijn versterkt met onder anderen de oud-voetballers Jeffrey Talan (foto), Ibrahim Afellay, Ismael Aissati, Luigi Bruins en Ugur Yildirim.

Jeffrey Talan (51) gaat samen met Leeroy Echteld de nieuwe Jong Oranje-coach Michael Reiziger assisteren. De voormalige aanvaller kwam tussen 1998 en 2000 acht keer uit voor het Nederlands elftal en was eenmaal trefzeker in het shirt van Oranje. Hij speelde destijds voor ADO Den Haag en ten tijde van Oranje bij sc Heerenveen.

Bij de Friese club ging hij na zijn carrière aan de slag als jeugdtrainer, hoofd opleiding en assistent bij het eerste elftal. In de zomer van 2022 stapte Talan over naar Almere City FC. Als assistent van Alex Pastoor beleefde hij een droomseizoen, want Almere City FC promoveerde via de play-offs naar de Eredivisie. De functie in Almere combineert hij met ingang van dit seizoen met het assistentschap bij Jong Oranje.

(Foto: Orange Pictures)

Lees verder