Beker Groep 1 Poule 14: VELO moet zege laten aan Westlandia

Tijdens de geslaagde Season Kick Off troffen VELO en Westlandia (zat) elkaar in de eerste wedstrijd in de poulefase van de districtsbeker. Na een 0-1 ruststand nam Westlandia na het laaste fluitsignaal met 1-2 de drie punten mee naar Naaldwijk.

Tekst: Louis de Letter      |     Foto’s: Ron Heinen

De gasten begonnen goed aan deze wedstrijd met twee doelpogingen van Tim van der Voort, maar VELO-doelman Deniz Pamuk hield zijn doel nog schoon. De eerste doelpoging van VELO was een vrije trap van Abel Dries, maar die werd gestopt door Westlandia-doelman Tim Janssen. Westlandia was meer in balbezit, liet de bal ook beter rondgaan en bij VELO ging de bal nog wel eens naar de verkeerde kleur. Westlandia kwam na zo’n zestien minuten op voorsprong via een doelpunt van Tim van der Voort, die te vrij voor doel een voorzet  van Stefan Bron verzilverde: 0-1.

Het nieuwe VELO moet nog zoeken naar de juiste samenstelling en kon aanvallend nog niet echt gevaarlijk worden. Tot aan de rust creëerde Westlandia nog enkele kansen om de score uit te bouwen, maar VELO-doelman Deniz Pamuk wist inzetten van Tim van der Voort (2×) te stoppen en Jari Lievaart zag zijn schot naast het doel gaan.

In het begin van de tweede helft, met Aimen Said en Manz Djoeneri voor Abdelhak Bojaada en Ryan Korsuize, ging VELO meer in de aanval en er kwamen ook kansen.  Dominique Ariës was twee keer ongelukkig in de afronding en bij een derde poging had hij de bal beter breed kunnen leggen op Aimen Said, die meer kans had op succes. Mike Das en Sean Kaier Hartman kwamen ook nog in het veld voor Bas van Dommelen en Rick Das.

Namens Westlandia was het weer Tim van der Voort die voor het nodige gevaar zorgde. Een eerste vrije trap werd met een fraaie redding door Deniz Pamuk nog tot corner verwerkt, maar bij de tweede vrije trap was de VELO-doelman kansloos. De bal ging over de muur en hoog in de hoek via de binnenkant van de paal scoorde Van der Voort zijn tweede doelpunt: 0-2. VELO gaf nog niet op en kreeg in de 82e minuut loon naar werken. Diep gestuurd door Abel Dries legde de naar voren gestuurde Rens de Vries de bal breed op Aimen Said, die beheerst de 1-2 op het scorebord bracht. VELO zette daarna meer druk en probeerde er nog een remise uit te slepen. Rens de Vries kon een voorzet van Dominique Ariës net niet verzilveren en andersom wist Dominique Ariës, op aangeven van Rens de Vries, wel te scoren, maar het vlagsignaal wegens buitenspel werd overgenomen door scheidsrechter Meuwese. Zo bleef het dus 1-2 in het voordeel van Westlandia.

Aanstaande zaterdag de tweede bekerwedstrijd uit tegen vv Brielle, dat met 2–2 gelijk speelde tegen VUC. VELO moet voor de drie punten gaan om door te kunnen gaan in de beker.

Lees verder