Beker Groep 1 Poule 6: Wippolder sluit eerste bekerduel winnend af

Het Delftse Wippolder mocht dit bekeravontuur aanvangen in Schiebroek tegen het Rotterdamse Neptunes. Door enkele afwezigen kon een aantal jonge talenten laten zien ook klaar te zijn voor het grote werk. Wippolder keerde huiswaarts met een klinkende 1-5 overwinning.

Binnen drie minuten kreeg de formatie van trainer Mark Moen twee heel goede mogelijkheden, maar Berto de Vree en Rik Luisman hadden het vizier nog niet op scherp staan. Aan de andere kant was het nog geen minuut later wel raak. Een voorzet aan Neptunes-Schiebroek-zijde leek achter te draaien, maar werd bij de tweede paal alsnog ingebracht. In een scrimmage belandde de bal alsnog achter doelman Koen Buijze: 1-0.

Vlaggen

Wippolder trok vooruit op zoek naar de gelijkmaker. De meeste aanvallen werden echter afgefloten door het herhaaldelijk vlaggen voor buitenspel van de clubgrensrechter. Scheidsrechter Rooseboom was het na een kwartier zat en waarschuwde zijn assistent en de aanvoerder van de thuisploeg. Enkele kansen voor Wippolder leverden geen doelpunt op, maar door een domme rode kaart van de spits Sander Duin van Neptunes-Schiebroek kon Wippolder vanaf halverwege de eerste helft met een man meer de wedstrijd vervolgen. De gastheren werden verder teruggedrongen en ondanks enkele counters van de behendige Rotterdamse buitenspelers waren het de Delftenaren, die aanspraak maakten op de gelijkmaker. Die 1-1 viel vlak voor rust en dit kwam tot stand na een perfect uitgevoerde opbouw. Na het rondspelen werd van achteruit Daley Uythof (foto) in de voeten gezocht. De opkomende Bram van Zwieten kwam over links door, zocht de achterlijn en trok de bal terug op de meekomende middenvelder Rik Luisman. Luisman draaide goed weg en schoot de 1-1 goed binnen uit de draai.

Fitter

Na rust werd duidelijk, dat Wippolder de bovenliggende partij was. Door de bal sneller rond te laten gaan, door het overtal aan spelers en doordat de ploeg fitter oogde, kon al vrij snel de wedstrijd in het slot gegooid worden. In de 50e minuut ging invaller Luuk Dill goed door, maar werd gevloerd binnen het strafschopgebied. Aanvoerder Daley Uythof wist wel raad met dit buitenkansje en schoot de 1-2 hard binnen. Niet veel later was het opnieuw Uythof, die de blauw-witten kon laten juichen. Na een goede actie over links lepelde de behendige aanvaller de bal op een prachtige wijze over de doelman heen in de verre hoek: 1-3. De wedstrijd leek gespeeld, beide ploegen wisselden door en Wippolder liet zien nog niet klaar te zijn. Een afvallende bal na een corner werd opgevangen door Rob Overvliet, onder controle gebracht en hard tegen de touwen geschoten: 1-4.

Debuut

Aan de andere kant van het veld ging de verdediging van Wippolder enkele keren iets te makkelijk het duel in, wat resulteerde in twee grote kansen voor de thuisploeg. Beide keren schoten de aanvallers hoog over en zo kon Wippolder aan de andere kant wel op zoek naar een volgend doelpunt. Deze treffer viel na ongeveer zeventig minuten spelen. Uythof zette Tyler van Baalen weg in de diepte. Van Baalen nam de bal goed mee en schoof het leer bekwaam in de verre hoek: 1-5. Het laatste deel van de wedstrijd kregen de bezoekers nog enkele kansen, maar werd er niet meer gescoord. Wel mocht Wippolder speler Stijn Meijer debuteren en hij liet zien, net als jongelingen Domenico de Vree en Bram van Zwieten, over veel potentie te beschikken.

 

 

Lees verder