Beker Groep 1 Poule 3: Oliveo verliest eerste bekerduel van Kagia

Oliveo is met een thuisnederlaag aan het KNVB-bekertoernooi begonnen. In Pijnacker ging de ploeg van Willem van der Smit met 2-3 onderuit tegen Kagia. In de komende twee bekerduels nemen de Oliveanen het nog op tegen eersteklassers Jodan Boys en Valken’68. Een volgende bekerronde lijkt nu al ver weg.

Tekst: Hans Kulk

Wat had een overwinning op Kagia toch lekker gesmaakt voor nieuwbakken tweedeklasser Oliveo. Helaas verliep het scenario voor de gastheren anders dan verwacht. De mannen van trainer Willem van der Smit (foto) dolven namelijk het onderspit tegen de bezoekers uit Lisserbroek. Na dertig minuten kwam Kagia door een doelpunt van Rowan Hoeke op een 0-1 voorsprong, maar amper twee minuten later was het alweer 1-1. Bob Ruijgrok scoorde voor de thuisploeg.

Spanning terug? Heel even, want in het begin van de tweede helft scoorde Kagia binnen vijf minuten tweemaal. Tijs van der Schinkel kopte in de 47e minuut een voorzet van Rens Lamboo in de touwen, in de 52e minuut gevolgd door het tweede (kop)doelpunt van Rowan Hoeke: 1-3.

Wedstrijd gespeeld? Jazeker. In de laatste seconden van het duel kwam Oliveo nog op 2-3 door een treffer van Guy Luscuere, maar dat bleek slechts een doekje voor het bloeden. Komend weekend wachten Van der Smit en consorten een bezoek aan Valken’68, in het Zuid-Hollandse Valkenburg. De eersteklasser verloor dit weekend ook. Bij Jodan Boys gingen de Valkenburgers met ruime cijfers onderuit: 3-0.