Beker Groep 1 Poule 1: Slecht begin breekt Voorschoten’97 (za) op

Een zwak begin tegen Xerxes/DZB kwam de zaterdagploeg van Voorschoten’97 uiteindelijk duur te staan. De ploeg van nieuwbakken trainer Jeffrey Frijters (foto), ex-SVC’08, verloor na een 2-0 ruststand met 4-1 van de Rotterdammers.

Tekst: Hans Kulk

Een nieuw seizoen, een nieuwe trainer. En zaterdagmiddag het eerste serieuze (beker)duel, voorafgaand aan de competitie, die op 23 september start. Voorschoten’97 is klaar voor het nieuwe seizoen. Of toch niet, aangezien de groen-gelen het bekerduel met Xerxes/DZB verloren? 4-1 werd het in Rotterdam. Een zwak begin kostte Jeffrey Frijters en consorten uiteindelijk de wedstrijd. Binnen dertien minuten stonden de gastheren namelijk al op een comfortabele 2-0 voorsprong door lichtzinnig verdedigen van de Voorschotenaren, die zich daarna wel enigszins herstelden.

Murw

Vijf minuten na rust bracht Miguel ‘Miggi’ Boersma de groen-gelen weer terug in de wedstrijd door de 2-1 in de touwen te schieten. Zou het duel dan toch nog kantelen? Het leek er wel op. Nadat Thom Wijnalda even later op de lat schoot, was het wachten op de gelijkmaker van Voorschoten’97. Maar u raadt het wellicht al. In plaats van 2-2 werd het 3-1 voor Xerxes/DZB. Murw geslagen incasseerden de mannen van Frijters in de slotfase ook nog een vierde tegentreffer: 4-1.

Tijd

Een slecht begin derhalve, maar er is in Voorschoten en omstreken geen man overboord. Met nog twee bekerduels voor de boeg, beginnend komend weekend met een thuiswedstrijd tegen tweedeklasser Nieuwkoop, dat verloor haar eerste duel ruim van Nieuwerkerk (2-5), heeft Jeffrey Frijters nog even de tijd om zijn selectie klaar te stomen voor het eerste competitieduel met VELO.

Lees verder