O23 3D/3E: HVV, FC Skillz en FC Zoetermeer goed uit de startblokken

In de 3e divisie D opende HVV met een ruime overwinning op FC ’s-Gravenzande. FC Skillz won in een doelpuntrijk duel van VVSB. In 3E kreeg RKDEO flink klop van BVCB en won FC Zoetermeer van Blijdorp.

3e divisie D

HVV O23 – FC ’s Gravenzande O23

In een gelijkopgaande eerste helft ging HVV met een 1-0 voorsprong de rust in. Thijn Valkenburg scoorde voor de Kroonleeuwen. Vlak na de rust kwamen de Westlanders op gelijke hoogte uit een benutte strafschop van Wouter van Gaalen. FC ’s-Gravenzande probeerde meer druk te zetten, maar kreeg drie treffers om de oren. Uit een strafschop zorgde Kjell Aledenwereld voor een 2-1 stand. Daarna voerden Abe Jongebreur en Nick van Ligten de score op naar 4-1.

FC Skillz O23 – VVSB O23

De toeschouwers kregen maar liefst twaalf doelpunten voorgeschoteld waarvan de thuisploeg er zeven voor haar rekening nam. Al binnen een kwartier had FC Skillz drie keer gescoord via Kevin Adebesin, Bilal Gholabzouri en Dylano van den Barsselaar. In de 25e minuut scoorde de uitblinkende Kevin Adebesin de 4-0. Na twee treffers van VVSB zorgde Mahmoud Ayada vlak voor een 5-2 ruststand. In de tweede helft kwam VVSB terug in het duel door twee doelpunten. Na de 6-4 van Adebesin viel in de 79e minuut de 6-5. Het laatste woord was opnieuw voor Kevin Adebesin die de eindstand bepaalde op 7-5.

TAC’90 O23 – Verburch O23

De aangestelde scheidsrechter kwam niet op voor het duel, waardoor deze niet gespeeld kon worden. De wedstrijd wordt nu gespeeld op 12 september.

3e divisie E

BVCB O23 – RKDEO O23

Voor de Nootdorpers was er weinig eer te behalen in Bergschenhoek. Het duel ging met 5-0 verloren.

Blijdorp O23 – FC Zoetermeer O23

De mannen van trainer Ferdy Macnack (foto) bleven in Rotterdam aan de goede kant van de score. Bij rust hielden de teams elkaar nog in balans. Na de openingstreffer van Aiden Leeuwin kwam Blijdorp op gelijke hoogte. Kort na de thee nam Ted Lieffering de 1-2 voor zijn rekening. Blijdorp kwam weer langszij, maar moest kort voor tijd een doelpunt van Matthijs Kox incasseren: 2-3.