Beker Groep 1 Poule 8: UVS en DHC blijven steken op gelijkspel

Op de Kikkerpolder in Leiden hebben beide teams, gastheer UVS en DHC kansen gehad om de volle buit binnen te halen. Omdat dit – ook na rust – niet lukte, was het 1-1 gelijke spel een juiste uitslag.

Tekst: Ton Beije

DHC speelde een goede eerste helft en was dominant. UVS kwam tot twee of drie goede aanvallen, waaruit ook – tegen de verhouding in – gescoord werd: 1-0. Bij DHC liet de afwerking het afweten. Toch kwam de Delftse ploeg van trainer Wim baggerman op gelijke hoogte door een treffer van Vially Serbony. Met die 1-1 stand brak ook de rust aan.

Wissels

In de tweede helft wisselde Baggerman zijn complete voorhoede. De kansen voor DHC bleven volgen, maar door het drukken van de Delftenaren kwamen er ook mogelijkheden voor UVS. Het passen naar de juiste speler liet aan beide kanten nogal te wensen over.

Beide teams hadden de kans op een overwinning, maar slaagden er niet in de verlossende tweede treffer te produceren, dus gaf na negentig minuten voetbal het gelijke spel de verhoudingen juist weer: 1-1.