Vierde Divisie: RKAVV aan kop na overtuigende zege op Westlandia

RKAVV is de nieuwe koploper van de Vierde Divisie B. Op bezoek bij Westlandia bleef het zonder puntverlies. De Leidschendammers trakteerden oud-trainer Maurizio Ceccucci op een 1-3 nederlaag. Voor Ceccucci, die de afgelopen zes seizoenen aan het roer stond van RKAVV, een bijzonder treffen.

Tekst: Jonas Bloemen       |         Foto’s: Danny Ploegaert

Het eerste gevaar van de wedstrijd creëerde RKAVV. Nick Gardenier werd de diepte ingestuurd en omspeelde doelman Van Leeuwen, maar de hoek werd daarna dermate lastig dat een doelpoging niet meer lukte. Hierop volgden twee kansjes voor Westlandia. Hidde van der Arend zag zijn kopbal naast het doel vliegen. Niet veel later had Van der Arend wederom een kans op een treffer. Ditmaal bracht RKAVV-goalie Ten Kroode redding op zijn inzet. In een verder weinig opwindende eerste helft, gebeurde er lange tijd niet veel bijzonders. Pas in het laatste kwartier kregen de toeschouwers het nodige voorgeschoteld.

Eerst bracht Mike Ten Kroode met zijn vuisten redding op een schot van Sergi Roeleveld. Daarna was Remco Overdevest aan de andere kant dicht bij het eerste doelpunt, maar ook Westlandia-doelman Van Leeuwen was op zijn hoede. Nog geen minuut later leek Overdevest alsnog te scoren, maar zijn treffer werd afgekeurd wegens buitenspel. Op slag van rust bracht Overdevest zijn ploeg alsnog aan de leiding. Na een geweldige voorzet van Dion Hooi kopte de aanvalsleider net zo fraai de 0-1 tegen de touwen. Slechts twee minuten later tekende Overdevest ook meteen voor de 0-2. Na goed voorbereidend werk van Job Rijkens kon hij van dichtbij binnenschieten: 0-2.

Westlandia probeerde na rust snel een aansluitingstreffer te forceren. Hoewel het spel zich in de eerste fase na rust veel op de helft van RKAVV afspeelde, werden de gastheren slechts eenmaal gevaarlijk. Zion Valies kon afwerken, maar lepelde de bal over het doel heen. De RKAVV-defensie oogde stabiel en gaf verder weinig weg. Naarmate de tweede helft vorderde kwam RKAVV weer wat meer aan aanvallen toe. Zo verdween een schot van Xavier Akinrinbola naast.

Met nog ruim een kwartier te spelen belandde een voorzet van diezelfde Akinrinbola op een Westlandia-arm waarna Wesley Goeman mocht aanleggen voor een strafschop. Goeman schoot de 0-3 overtuigend in de kruising en daarmee leek de wedstrijd beslist. Hoewel Westlandia in de slotminuut via Zion Valies nog wat terugdeed, 1-3, kwam een Leidschendamse zege niet meer in gevaar. Zo vindt RKAVV zich na twee speelronden terug bovenaan de ranglijst.