Vierde Divisie: HBS nog ongeschonden na tweede speelronde

Na de nipte 0-1 winst in het openingsduel op Sportclub Feyenoord bond HBS de strijd aan met sv Poortugaal.  De Kraaien moesten aantreden zonder de geschorste Thomas van Waesberge en de zieke Jim Roberti. Op eigen veld boekte HBS de tweede zege op rij.

Tekst: Alex Pronk       |      Foto’s: Aad van der Knaap

In de openingsfase viel er weinig te genieten voor het publiek. Luca van Leeuwen (2x) en Ian Baggerman zagen hun schoten stranden. In de zeventiende minuut belandde een schot van Poortugaal-speler Ricardo van Twist op de paal. Bij een rommelige situatie in het Haagse doelgebied liep HBS-sluitpost Luc Vurens een kleine blessure op. Even later omspeelde rechteraanvaller Mink Heuting aan de andere kant maar liefst vijf spelers bij de achterlijn. Uit zijn voorzet kon Jedsel Markes de bal in het Rotterdamse doel koppen: 0-1.

Na een half uur kreeg Jedsel Markes op eigen helft de bal uit de kluts. De snelle speler werd net over de middellijn vastgehouden door Patrick Fernand en ging neer. Arbiter Jessey van Pinxteren hield rood op zak en gaf alleen een vermaning. Vier minuten later haalde Mink Heuting hard uit en schoot de 2-0 binnen. De vreugde was van korte duur. Kihami Da Costa maakte een domme overtreding in het strafschopgebied. Shakur Zichem liet vanaf elf meter Luc Vurens kansloos: 2-1.

Na de doelwisseling zette sv Poortugaal druk op HBS en dit leverde al na vier minuten een treffer op. Stan Maas tekende voor de gelijkmaker: 2-2. Kort daarna counterde Jedsel Markes door het centrum. In een duel met Daan van der Harst hielden beide spelers elkaar vast. Markes kon zijn pad voltooien en schoot de bal binnen over de uit zijn doel komende Marvin Nootenboom. De scheidsrechter keurde het doelpunt af, vanwege een vermeende overtreding op Daan van der Harst.

Na een aantal kansjes van beide partijen kreeg de net ingevallen Sem Reuser van HBS het op zijn hepen. Uit een zeer mooie actie kon hij via een been van een verdediger de 3-2 in de 77e minuut aantekenen. In de slotfase werd niet meer gescoord, waardoor HBS haar tweede zege kon noteren.

 

Lees verder